8,0 57 tys. ocen
8,0 10 1 56554
8,0 45 krytyków
Przesłuchanie
powrót do forum filmu Przesłuchanie
ocenił(a) film na 9
kubakuba_filmweb

Ta a żołnierze zamiast pojechac do Katynia uciekli na marsa. Żałosny trol

Mistrzak

Nie mieszaj Katynia z innymi czasami. Wiesz co jest w tym filmie nieprawdziwego? Robienie z UB-ków katów jak by co najmniej byli pozbawieni uczuć. Żałosny to jesteś ty bo bierzesz wszystko na poważnie a to są tylko pierdółki Wajdy tak samo jak Człowiek z Żelaza czy najnowszy film o Wałęsie. Bzdurne przedstawianie PRL-u. Szkoda ,ze nie pokazali ile razy Wałęsa był w gabinecie Jaruzelskiego a bywał o czym świadczą materiały źródłowe. No ale to już tyczy się tego dziadostwa o nazwie "Wałęsa człowiek z nadziei". Wajda zrobil ciekawy film "Kronika wypadków Miłosnych" Takie nieideologiczne filmy lepiej mu wychodzą.

ocenił(a) film na 8
kubakuba_filmweb

To nie jest Człowiek z Nadziei tylko Przesłuchanie.

mhrocznyszatan

Ok kobieta z nadziei:)

ocenił(a) film na 9
kubakuba_filmweb

*Bugajskiego

ocenił(a) film na 8
kubakuba_filmweb

A co miałeś tatusia UBeka? Czy jesteś SBeckim bękartem ? :P

Pro100wnik

A może nie jestem idiotą tak jak Ty?

ocenił(a) film na 9
kubakuba_filmweb

Ile masz lat chłopcze? Wypowiadasz się o rzeczach o których nie masz pojęcia. Mam w rodzinie ludzi, którzy doskonale pamiętają ten okres i którzy dostawali cięgi jakich nie jesteś w stanie sobie wyobrazić. Mój śp. dziadek miał kilka blizn na dłoniach bo jednemu z pilnujących go milusińskich przyszło na myśl, że wbicie ołówka w ciało może okazać się bardzo skuteczną metodą przekonania kogoś do mówienia. Myślisz, że był jedyny? A może zmyślał?

Maskaspawacza

A ja nie mam rodziny? Mam. Film jest marnym dziadostwem Bugajskiego i nic tego nie zmieni.

kubakuba_filmweb

Ty z kolei jesteś marnym dziadostwem swoich rodziców. Nic nie jest tylko czarne i białe, są też wszystkie możliwe odcienie szarości. Może Twoja rodzina trafiła na tych UBeków, którzy byli "milsi" - część SSmanów i działaczy nazistowskich za czasów III Rzeszy też nie byłą sadystycznymi bestiami, tylko przez swoje wysokie stanowiska próbowała pomagać ludziom (polecam "listę Schindlera"), co nie znaczy, że nie było UBeków, którzy święcie wierzyli w socjalizm i byli przekonani, że cel uświęca środki ( polecam "Małą apokalipsę" Konwickiego). Może uważasz, że Auschwitz to też science-fiction?
Swoje argumenty opieraj na wiedzy na cały temat, a nie tylko na marnej znajomości jego części, pozdrawiam.

ryszardakubala

PRL to był całkiem dobry system polityczny.

kubakuba_filmweb

PRL to nie system polityczny, ale dobrze, że wydaje Ci się, że wiesz o czym mówisz. Wyprowadź się do Korei, tam jest podobnie, jak w PRL. Myślę, że nawet gorzej (według mnie), więc pewnie dla Ciebie będzie bardziej, lepiej, idealniej.

ewka20

Dziecino nie pouczaj mnie. Smacznego jajka życzę i więcej szarych komórek z okazji świąt.

kubakuba_filmweb

Tak bardzo dorosłość. Przyznawanie się do błędów takie trudne :)

ewka20

Jakich błędów? Takich, że uczyłem się historii, przeczytałem dużo więcej książek niż Ty i jestem od ciebie inteligentniejszy?

kubakuba_filmweb

Historii uczą się też dzieci w podstawówce, więc mi nie zaimponowałeś, niestety. Pocisk o książkach i inteligencji... proszę Cię, liczyłam na więcej. Słabiutko. Rzekomą inteligencję pokazujesz, chwaląc się nią.

ewka20

Bo jestem od ciebie inteligentniejszy.

kubakuba_filmweb

kubakuba-filmweb tak bardzo się ośmieszyć. Moje gratulacje, mało kto potrafi w paru wypowiedziach napisanych na internetowym forum obnażyć całą swoją ignorancję i czystą głupotę. Zakładam, że albo jesteś bardzo marnym prowokatorem albo masz nie więcej niż 17 lat. Wróć do szkoły, poucz się historii (jeśli nie pamiętasz czasów sprzed '89), poczytaj trochę, może porozmawiaj z kimś dorosłym, mądrzejszym od siebie, a dopiero później wypowiadaj się publicznie o historii i czasach, o których nie masz bladego pojęcia.

maagg

Hehehehehehe:) Rozbawiłeś mnie człowieku. Usiłujesz mi napisać, że 2*2 jest równe 5.

ocenił(a) film na 8
kubakuba_filmweb

myślę, że kubakuba na początku myślał, że ma racje jednak po paru postach uznał, że wyjdzie cało z sytuacji udając trola

phlOdx

Dużo lat musi upłynąć zanim poznacie ludzie prawdziwą historię. Jesteście otumanieni propagandą.

ocenił(a) film na 10
kubakuba_filmweb

wiesz co, kubakuba_filmweb. można być fanem każdego ustroju, nawet komunizmu. ja to w jakiś sposób rozumiem. ale nigdy nie zrozumiem obojętności na krzywdę drugiego człowieka, nigdy nie zrozumiem przymykania oka na różne okrucieństwa. i dlatego cieszy mnie, że powstają takie filmy. bo one powstają głównie po to, by upamiętnić ludzi (a było ich wielu), którzy przeżyli coś takiego. przecież jest mnóstwo dokumentów, zeznań świadków itp, które potwierdzają, że takie rzeczy działy się naprawdę. i nawet jeśli w jakiś sposób pociąga cię system komunistyczny, to nie pisz takich rzeczy chociażby ze względu na szacunek dla ludzi, którzy przez ten "wspaniały ustrój polityczny" przeżyli coś takiego.

ocenił(a) film na 10
kubakuba_filmweb

kochany Kubo, żaden prawdziwie inteligentny człowiek, nie powie, że jest inteligentny, bo nie musi, to widać, bo tym, co mówi/pisze,a Ty musiałeś to napisać

ocenił(a) film na 7
nocna_filmweb

zgadzam się! A to wszystko to jakaś prowokacja do pyskowania. Ignorujcie takie wpisy nie marnujcie już ani jednej sekundy życia!

użytkownik usunięty
kubakuba_filmweb

precz z komuną!