Przetrwanie żywych trupów

Survival of the Dead
2009
4,4 2,2 tys. ocen
4,4 10 1 2209
3,6 5 krytyków
Przetrwanie żywych trupów
powrót do forum filmu Przetrwanie żywych trupów

We wrześniu ruszają zdjęcia do kontynuacji "Diary of the Dead" ponownie w reżyserii mistrza George A. Romero.

Film ma się rozpoczynać w momencie gdy zakończyła się część pierwsza.
UWAGA Spoiler.
Bohaterzy, złapani w pułapkę w pałacu, ledwo uchodzą z życiem. Poszukując bezpiecznego miejsca gdzie mogliby się zatrzymać, zdobywają uszkodzony prom i płyną na bezludną wyspę tylko po to żeby odkryć, ze jest ona pełna głodnych ludzkiego mięsa żywych trupów.
Pozdro dla Horror-maniaków.

GotTheLife

Niezły opis. Mam nadzieję że będzie lepszy od 1 części bo tamta mi sięnie podobała.

danio344

Wrzucajmy tu wszystkie newsy i tym podobne

danio344

Fabuła filmu przypomina mi końcówkę Świt żywych trupów :D

danio344

Filmweb dopiero dał newsa że ten film powstanie :D HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE :D

ocenił(a) film na 7
GotTheLife

ja już nie mogę się doczekać na kontynuacje trzymam kciuki a teraz czekam aż wyjdzie film Of the dead

ocenił(a) film na 5
_Akira_

To jest właśnie ten film który roboczo był nazwany "... Of the dead". Innego Romero nie kręci. I nie jest to żadna kontynuacja ani sequel tylko zupełnie inny film.

Spiridon

Spiridon
I nie jest to żadna kontynuacja ani sequel tylko zupełnie inny film.
Kto ci Takie Brednie powiedział ?

GotTheLife

Ja tam się cieszę. Romero zrobił pierwszy film o żywych trupach i moim zdaniem nadal robi najlepsze filmy o zombie.

Mają świetny klimat, dialogi głównych bohaterów nie obrażają inteligencji widza, a wręcz słucha się ich z przyjemnością (vide postać profesora-pijaka), postacie budzą emocje, tzn. nie są papierowe i nijakie jak w większości horrorów, których twórcy chyba wychodzą z założenia - i tak większość z nich zginie, więc po co się wysilać. Jest trochę poczucia humoru, ale takiego, które nie psuje klimatu, a trupy - to czysta poezja. Dużo bardziej wolę ich "Romerowski" styl poruszania - wolny, posępny, niż ten szybki z remake'a "Świtu...".

Pozdro dla wszystkich fanów Romero i klimatowych horrorów :)

ocenił(a) film na 6
GotTheLife

Diary to był najlepszy film o zombie jaki widziałem. Bardzo przypominał mi wizję Maxa Brooksa, mam nadzieję, że nowa część będzie jeszcze lepsza.

ocenił(a) film na 4
HektX

A widziales ZOMBIE DIARIES? Podobny klimat, ujecia z kamery recznej.

GotTheLife

No i proszę bardzo jest już zwiastun :)
http://www.movieweb.com/movie/FIq1PstxlUU0ty/VItfUAux5ASWxy

Horror zadebiutuje w niektórych kinach 28 maja tego roku oraz 30 kwietnia w internecie – w systemach video na żądanie (VOD), Xbox Live, PlayStation i na Amazonie.

Akcja horroru skupia się wokół grupy żołnierzy, którzy przybywają na wyspę, w poszukiwaniu miejsca nie opanowanego jeszcze przez żywe trupy. Ku ich zdumieniu tubylcy radzą sobie z zombie, choć różnią się miedzy sobą metodami ich poskramiania.

Pozdrawiam :)