Dziwią mnie co niektóre wasze oceny. Film na pewno nie zasługuje na notę poniżej 7.
W tym filmie nie chodzi o Wilki tylko i wyłącznie bo widzę, że większość opinii dotyczy zachowania wilków ich wyglądu etc. ( fakt mogły być ładniejsze ale pal licho mnie nie przeszkadza)
Tutaj raczej chodzi o pokazanie dramatu ludzi, wędrówki, zmaganiu się z natura, z własnymi słabościami, to film o walce ze śmiercią.
Tytuł "the grey" równie dobrze może odnosić się do grupki ludzi jak i stada wilków. Jedna i druga ma swojego samca alfa. To nie film z discovery, a chyba niektórzy się tego spodziewali.
9/10 - wy zaniżacie ja zawyżam :)
Zgadzam się w pełni,niektórzy w ogóle nie zrozumieli o co biega w tym obrazie.Cziken masz rację ten film jest właśnie o takich sprawach jak Ty mówisz.A niejaki Fireghost to już jest dla mnie prawdziwy idiot,wypowiada się bardzo szeroko o zachowaniach samców Kojotów dzikich żyjących na terenach Ameryki Północnej ,Canady i Alaski.Jakie to one mają zwyczaje itd,a tak naprawdę guzik o tym wie.Ja mam pojęcie byłem na kierunku z tym związanym i pisałem pracę Magisterską o pre typach zachowań i hierarchiach stadnych.Pozdrawiam Ciebie Cziken.