Przetrwanie

The Grey
2011
6,4 65 tys. ocen
6,4 10 1 65301
5,9 18 krytyków
Przetrwanie
powrót do forum filmu Przetrwanie

Trzyma w napięciu od pierwszej do ostatniej minuty, po raz kolejny z przyjemnością ogląda się
Liama Nessona w roli twardego mężczyzny, który musi stawić czoło przeciwieństwom losu.
Plusem i tym co odróżnia ten film od jemu podobnych, jest to, że udało mu się przemycić
rozważania nad sensem istnienia (scena gdy bohaterowie rozmawiają na temat śmierci), które
zmuszają widza do refleksji, a to rzadkie w tego typu filmach.

ocenił(a) film na 6
kamill1988

Ja dałem 6. Głównie z powodu tych "rozważań nad sensem...". Bez tego Przetrwanie nie zasłużyłoby nawet na 3;P

ocenił(a) film na 4
kamill1988

chyba oglądaliśmy inne filmy bo mnie znużył po mniej więcej 40 minutach, bohaterowie kompletnie bez charakteru, nie można się z nimi utożsamić czy w jakikolwiek sposób zainteresować, fabułę (o ile istnieje) przemilczę, jeśli ktoś jest masochistą i mało mu śniegu i mrozu za oknem to zapraszam, wszystkim innym odradzam

ocenił(a) film na 1
FuckYea

Masz rację.Wszyscy ci którzy piszą o napięciu chyba trzymali palce w kontakcie.Serial o Reksiu miał więcej akcji.

ocenił(a) film na 7
woland69

ty może go nie uświadczyłeś, ale większość widzów tak, poza tym nie przeszkadzały mi pogadanki bohaterów nad ogniskiem, nie były one robione na sztuczno, jak nie trzyma cię w napięciu stado wilków okrążające cię pośrodku "niczego" to masz problem

ocenił(a) film na 1
kamill1988

Gdybyś kiedyś trafił za ural na manewry wojskowe to może moglibyśmy pogadać na temat zimy,ogniska i tym podobnych./pozdrawiam i polecam film Czernobyl

ocenił(a) film na 7
woland69

wilki były podrasowane i przedstawione negatywnie, ale reżyserowi udało się wzbudzić w widzu uczucie niepokoju i ja przynajmniej niemalże czułem razem z bohaterami ich oddech na plecach

ocenił(a) film na 7
kamill1988

Cholera naczytałem się tylu negatywnych opinii na temat tego filmu, że już myślałem, iż jestem w jakimś osamotnieniu jeżeli chodzi o pozytywne nastawienie do niego. Dzięki, przywróciłeś mi wiarę w ludzi. A tych co krzyczą, że nudny, że wilki przerysowane bo przecież one nie zabijają bez sensu, że ckliwy i przegadany ... no cóż każdy lubi co innego, a to kino w głównej mierze o determinacji.
Pozdrawiam
ps. moje wypociny :)
http://www.filmweb.pl/film/Przetrwanie-2011-592692/discussion/Mi%C4%99dzy+%C5%BC yciem+a+%C5%9Bmierci%C4%85,2089153

ocenił(a) film na 7
djrav77

No ja też sporo się naczytałem negatywnych opinii, ale może nie ze strony krytyków, a bardziej użytkowników, nie wiem z czego to wynika, ale podobnie było w przypadku Cabin in the woods, krytycy zachwyceni, a ocena na filmwebie 5 z czymś jestem bardzo ciekaw jak ty oceniłeś właśnie ten film :P

ocenił(a) film na 7
kamill1988

No ja miałem okazję go oglądnąć i niestety gdzieś mnie porwał, ale nie przekreśliłem go jak wielu innych filmów i myślę, że kiedyś po niego jeszcze sięgnę. Co mnie w nim urzekło, a co zniesmaczyło ... kilka słów, ale nie nalegam na czytanie moich ''wypocin''.
http://www.filmweb.pl/film/Dom+w+g%C5%82%C4%99bi+lasu-2011-487684/discussion/Hor ror+Reality+Show,2067866
pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
kamill1988

''No ja miałem okazję go oglądać i niestety gdzieś NIE mnie porwał''
Małe sprostowanie.

ocenił(a) film na 7
djrav77

a tu masz moje wypociny http://www.filmweb.pl/film/Dom+w+g%C5%82%C4%99bi+lasu-2011-487684/discussion/Wej d%C5%BA+do+gry,2090843