Przetrwanie

The Grey
2011
6,4 65 tys. ocen
6,4 10 1 65302
5,9 18 krytyków
Przetrwanie
powrót do forum filmu Przetrwanie

Nie wiem, czy ktoś przewinął tak namiętnie jak ja, aż do samego końca?
Widać leżącego wilka (Alfa) i kawałek głowy Liama Neesona opartego o wilka...
Może jednak udało mu się go pokonać?
Wilk leżał i oddychał tak jak ten wcześniejszy, którego główny bohater zastrzelił.
Z drugiej strony może udało mu się go zabić, ale sam też został ciężko ranny i zmarł?
Takie dodatkowe zakończenie nie zmienia w sumie nierozwiązanej fabuły, ale może jednak daje iskierkę nadziei optymistom, którzy liczyli, że gość przeżyje i dostarczy portfele rodzinom ;)
Pozdrowienia

ocenił(a) film na 2
bartoszpawlowski

Ja liczyłem na to, że gość przeżyje i dostarczy portfele rodzinom. Mam nadzieję, że dostarczyłby je z kasą :>

pendrago

Przypominam że wilk alfa nie był sam :)...

ocenił(a) film na 8
dawids42

pesymista... :) a jeśli zabił wilka Alfa, a inne wilki obrały go na swojego nowego przywódcę? :)

ocenił(a) film na 9
bartoszpawlowski

Jeżeli zabił wilka alfa i przeżył to inne wilki już Go nie ruszą zapach śmierci głównego basiora każe im ustąpić na dodatek ten zapach jest na zabójcy wilka alfa.

ocenił(a) film na 10
alhambra2711

Pozostaje jeszcze pytanie, czy udało mu się przeżyć i dotrzeć do cywilizacji, zakładając, że przeżył walkę.

bartoszpawlowski

Interpretacja zależy raczej od widzów. Najbardziej prawdopodobne jednak jest to że obydwoje umierają

Swoją drogą czy tylko ja miałem wrażenie że w tym filmie przekoloryzowali agresywność tych wilków ? Ścigały tych ludzi jak velociraptory :)

ocenił(a) film na 6
bartoszpawlowski

Wg. miedzy nimi wybuchla milosc.. Samiec alfa grupy ludzi samiec alfa wilków.. to musialo sie tak skonczyc. Później lezeli po dziko-zoo-gejowskim seksie.