Jestem fanem tego autora, mam prawie wszystkie jego książki (może ktoś ma do sprzedania "Oko Sybilii" ten zbiór opowiadań w rozsadnej cenie??:P). Nie wszystkie jego ksiązki były udane - obok totalnych gniotów i kiczowatów opowiastek znajdują s jednak prawdziwe perełki jak Ubik czy właśnie " Przez Ciemnie Zwierciadło" (poza nimi podobał mi s jeszcze Dr Futurity, Oko na niebie oraz opowiadanie "Śniadanie o zmierzchu" oraz kilka innych). Filmy na podstawie jego twórczości jak dotychczas nie były wybitne ale kilka z nich dało s obejrzeć. Przez ciemne zwierciadło to jedna z lepszych książek Dicka mam nadzieję że jej sens nie zostanie wypaczony przez nieudaną ekranizację. Ciekawe, ciekawe..
blade runner tez? ;)
dokup biografie a potem zacznij jeszcze raz czytac je wszystkie od poczatku:)
To że interesowały mnie ksiązki nie znaczy że interesuje mnie biografia autora. Wystarczą mi pobieżne informacje na jego temat (może kiedyś s zabiorę za życiorys). BR nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia - ani film ani ksiązka (Tobie mógł s podobać kwestia gustu, mnie nic do tego). Jest masa innych tytułów które chciałbym jeszcze przeczytac, więc na razie nie planuje ponownej lektury Dicka - no paza tymi opowiadaniami, kt jeszcze nie czytałem:)