PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=656595}

Przeznaczenie

Predestination
2014
7,1 76 tys. ocen
7,1 10 1 75822
6,9 30 krytyków
Przeznaczenie
powrót do forum filmu Przeznaczenie

...ale żeby się upewnić że go dobrze zrozumiałem, muszę spytać.
Czy główna postać była swoim ojcem, matką, córką (która zmieniła się w syna) oraz zabójcą ??
Jeżeli dobrze odebrałem ten film to muszę przyznać że pomysł był naprawdę bardzo spoko.
Film zasługuje na solidne 7 choć mogli go zrobić w trochę mniej zawiły sposób.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
MatthewKlapczynski

Tez chciałabym zapytać o cos. W ogóle o co chodzi w tym filmie? Dziecko staje sie obojnakiem potem mężczyzną zapładnia siebie rodzi dziecko kradnie je żeby znowu stało sie obojnakiem a i wysyła sie do przeszłości żeby stać sie szpiegiem i odkrywa ze jest zamachowcem. W opisie ze szpieg szuka zamachowca i skacze w czasie. Moje pytanie gdzie tu sens? Po co całe te kółko z jedna osobą? Zupełnie nie rozumiem fabuły i w sumie do czego ona prowadzi? Po co kradł siebie po co od nowa przezywa swoje nedzne r życie pełne nieszczęścia? A gdzieś z boku historia z zamachowcem którym sie staje...to sie nie trzyma kupy. Oglądając ten film czułam sie jakbym patrzyła na dwa filmy w jednym które razem są bezsensu.

ocenił(a) film na 7
ulciaka

Wydaje mi się, że jak się cofnął w czasie to musiał utrzymać naturalny porządek swojej egzystencji stąd jego działania.
Coś było mówione o jego ostatniej misji, i podejrzewam, że było nią zrekrutowanie samego siebie z przeszłości. Najgorsze jest to, że film pozostawia nas z masą pytań jak np.
Jak i kiedy to wszystko w ogóle się zaczęło? (mam na myśli tą całą pętle wydarzeń co do jednej osoby)
I drugie pytanko, kto w takim razie jest jego prawdziwym ojcem i matką? Przecież nie powstał za pierwszym razem z nicości prawda ? :D