PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=656595}

Przeznaczenie

Predestination
2014
7,1 76 tys. ocen
7,1 10 1 75822
6,9 30 krytyków
Przeznaczenie
powrót do forum filmu Przeznaczenie

John w momencie kiedy spotyka Jane... pamiętajmy, że John przyglądał się w lustrze, nawet w filmie (scena kiedy pierwszy raz oddawał mocz jako mężczyzna) jak więc nie zorientował się, że parę lat wcześniej (jako Jane) nie spotkał samego siebie? Totalna wpadka scenarzystów.

Druga wpadka i może zarazem ciut mniejsza, ale wydaje mi się iż osoby o tym samym DNA (tak wiem, że przypadłość kiedy osoba rodzi się z narządami obu płci jest jak najbardziej realna i występuje raz na milion) nie są chyba w stanie spłodzić potomka, który ma równie identyczne DNA, to jest biologicznie niemożliwe. Można domniemywać teoretycznie czy np. dwa klony z taką przypadłością gdyby spłodziły potomstwo miałby ten sam materiał genetyczny.. aczkolwiek szczerze wątpię.

Nexov

Największa nieścisłość filmu to to, że Jane nigdy się nie urodziła.

ocenił(a) film na 3
buggeer

Dokładnie! Przekombinowali...

ocenił(a) film na 9
buggeer

to nie jest nieścisłość filmu, to jest interpretacja paradoksu, co było pierwsze? kura czy jajko?

Nexov

Co do 1 nieścisłości mowil chyba jeszcze w barze ze zastanawia go to ze jest podobny do faceta ktorego nienawidzi.

ocenił(a) film na 8
Nexov

Dla mnie absurdem jest, że John mógł bzyknąć samą siebie mając tego pełną świadomość hehe

ocenił(a) film na 9
Nexov

John wiedział, że spotkał siebie jako Jane, tylko nie chciał zabić sam siebie jako, że to on był zamachowcem. Związał się z Jane, bo wiedział, że to będą najszczęśliwsze chwile w jego życiu. Nie chciał opuszczać siebie samego, aby nie cierpieć w przeszłości jako opuszczona Jane. Poza tym John w barze przyznaje, że miłość jego życia wyglądała jako on teraz( w barze).