Przytul mnie

Hold om mig
2010
6,7 5,1 tys. ocen
6,7 10 1 5137
6,0 5 krytyków
Przytul mnie
powrót do forum filmu Przytul mnie

Był przewidywalny. Ale nie o to chodzi. Film mi się podobał, ale ta końcówka.. czy to był aż taki
straszny problem dla którego dziewczyna ze sobą skończyła? To były tylko żarty i nie był to powód do
popełnienia samobójstwa, rozumiem że ludzie różnie przeżywają, inaczej odbierają tego typu
sytuacje ale żeby mieć aż tak słabą psyche?

amaazing0

przesadzone zakończenie ?? raczej samo życie, niestety.
przecież i u nas kilka lat temu dziewczyna odebrała sobie życie po tym jak "koledzy" zdjęli jej spodnie i na oczach klasy udawali, że gwałcą. myślę, że jeszcze mało wiesz i pewnie żadna przemoc cię nie dotknęła, z drugiej strony każdy chciał by wierzyć, że "takie rzeczy to tylko w filmach". ale właśnie po to są takie filmy - żeby coś nam uświadomić.

amaazing0

Tylko żarty?
Widzę, że nie zadałaś sobie trudu zrozumienia tragedii Sary i nie pochyliłaś się nad jej wewnętrznymi rozterkami.
Z punktu widzenia otoczenia to mogły być żarty ale osoba nimi dotknięta odebrała je jako odarcie z godności, wyśmianie, poniżenie - tej delikatnej, mądrej i prawej dziewczynie dokuczono w sposób perfidny i chamski. Skoro sami szkolni oprawcy tuż po zdarzeniu nabrali refleksji i każdy z nich wewnątrz własnego sumienia przerabiał tę sytuację po wielokroć, dręczyły go wyrzuty sumienia to nic dziwnego, że Sara jako obiekt drwin w poczuciu osamotnienia i zniszczenia mogła posunąć się do tak strasznego kroku.
Smutne, że martwi Cię słaba psychika dziewczyny mnie martwi znieczulica rodziców i okrucieństwo rówieśników - kryzys humanizmu.