Przytul mnie

Hold om mig
2010
6,7 5,1 tys. ocen
6,7 10 1 5137
6,0 5 krytyków
Przytul mnie
powrót do forum filmu Przytul mnie

Tak jak w tytule... ale jednak czegoś mi w nim brakowało... Spodziewałam się innego zakończenia... Chciałam zobaczyc jak zareagowali by wszyscy na wiadomośc o śmierci
Sary...

ocenił(a) film na 6
MalinowaMamba_filmweb

Czułam dokładnie to samo, niby film dobry, ale... zdecydowanie czegoś w nim brakuję.

MalinowaMamba_filmweb

Dokładnie. Też brakowało mi reakcji klasy, a przede wszystkim Mikkela i Louise, na wieść o jej śmierci.

ocenił(a) film na 7
MalinowaMamba_filmweb

Tez myślałam , że braciszek pobiegnie powie komuś oo tym , łudziłam się że ten chłopak coś powie, załamię się czy przynajmniej pokażą jego mokre oczy, a tu nic dlatego rozczarowanie.
Ale po za tym film mi się bardzo podobał , jak na Danie to miło mnie zaskoczyła;]
Trochę ta historia nawiązała do samobójstwa Ani z Gdańska {*} dlatego wydawała mi się dość realistyczna i smutna.

TrefnaPanna

bo to był film na na podstawie wlasnie tego zdarzenia w gdansku, przynajmniej tak nam mowila pani na prelekcji :)
ale zgadzam sie w 100% ja mam straszny niedosyt ! mogli chociaz pokazać ze ktos wie o jej smierci, nie wiem wlasciwie czemu niektóre filmy własnie tak sie konczą..;/

ocenił(a) film na 7
TrefnaPanna

Też mi się skojarzyła z tą historią i jestem niemal przekonana, że z niej czerpali bo bardzo wiele zdarzeń się zgadza z tymi gdańskimi. I też brakowało mi właśnie reakcji klasy i otoczenia na tą sytuację.

ocenił(a) film na 8
TrefnaPanna

Przecież pobiegł do szkoły i na pewno wszystkim powiedział, po prostu w tym momencie urwali film. To już niestety zostało w domysłach. Też żałuję, że nie pokazali reakcji klasy. Ale film uważam bardzo dobry!

ocenił(a) film na 8
TrefnaPanna

Też mi się skojarzyło z Anią z Gdańska i trochę z Salą samobójców.

ocenił(a) film na 9
MalinowaMamba_filmweb

Przecież to właśnie jest w tym filmie najlepsze, że ma ,,otwarte" zakończenie. Dzięki niemu to my widzowie możemy sami wykreować sobie reakcje wszystkich na wieść o śmierci Sary. Zakończenie jest niezwykle subtelne. TrefnaPanna wydaję mi się, że brat nikomu nie powiedział, gdyż wykonał pewien charakterystyczny gest przed wejściem do szkoły...