Oglądałem to jak miałem 8 lat, i do teraz pamiętam że wogóle się nie bałem, horror wręcz śmieszny.
Niom, mialam tak samo. Ogladalam ten film w tajemnicy przed mama i zastanawialam sie czemu nie pozwalala mi go obejrzec. Wiem ze film byl krecony dawno ale to nie znaczy ze musi mu brakowac akcji.
Po tym reżyserze spodziewałem się czegoś lepszego. 'Ptaki' to przecież klasyka i takie świetny miał być. A tu nic, tylko te ataki, gadanie i tak cały czas. Myślałem, że jakoś je pokonają, zaczną z nimi walczyć, a tu sobie odjechali w najmniej oczekiwanym momencie. Ode mnie też pięć.
Oj dzieci dzieci o_O jak można Harrego Pottera ocenić na 9 a "Ptakom" dać 5 o_O !!? To, że nie straszy tak jak Ring albo nie ma tyle krwi co w Pile to ma być wada? To jest horror z lat 50-ych w reżyserii niekwestionowanego MISTRZA gatunku .. I to nie jest wspólczesne Hollywood, że zaraz, aby zarobić w kinie miliony mieli wyciągnąć przeciwko ptakom czołgi, miotacze ognia, laserową broń albo może wysadzić dom !! Nie bez powodu "Ptaki" albo inne małokomercyjne horrory typu "Lśnienie" są uważane za najlepsze w gatunku.. nawet na Top 100 Filmwebu "Lsnienie" jest najwyżej w kategorii horror
Lśnienie było spoko, ale Ptaki do dupy, nie polecam strata czasu. Nie wiem jak może to mieć ocenę 8/10, żadnego klimatu nie trzyma. Lśnienie miało świetny klimat przez cały czas i dobrze się oglądało, a ptaki? Phh zero...
Chyba nie znacie się na filmie...TO NIE BYŁ HORROR >>TYLKO THRILLER i to z elementami romansu..więc czego się spodziewaliście oprócz ..doskonałego rosnącego napięcia!Ja daję 10/10..Zgadzam się z aqu32 !
:)
Thriller i horror to NIEMAL te same gatunki, oba mają siać poczucie grozy.. Różnica między horrorem a thrillerem polega na tym, że w thrillerze zagrożenie ma charakter realny (np. przestępca, epidemia). Tajemniczość i niesamowitość w thrillerze nie mają cech zjawisk nadprzyrodzonych, ale czasami granicami między oboma gatunkami się zaciera (tak jak w przypadku "Ptaków" czy "Szczęk")
niektórych postów to naprawdę szkoda czytac, tylko się człowiek denerwuje. Film ma klimat jak żaden inny, 10/10
Zgadza się. "Ptaki" to wcale nie jest horror, nawet nie thriller, tylko dreszczowiec. A wbrew pozorom to jest różnica pomiędzy tymi gatunkami. Wszyscy którzy rzeczywiście interesują się filmem wiedzą, że Hitchcock był mistrzem właśnie tego gatunku. Większość jego filmów to dreszczowce lub filmy szpiegowskie.
Za to Ty zaliczasz do swoich ulubionych filmów "Zmierzch" i dajesz mu 9/10. Po takiej ocenie dla tego filmu, nieco łatwiej zrozumieć dlaczego "Ptaki" oceniasz tak nisko.
Cały ten portal jest zerowiskiem dzieciaków specjalizujących się w zgłebianiu "Harry Potterów",i "Avatarów".Trudno wymagać myślenia od przedszkolaka.Wystarczy spojrzec na TOP 100!Brakuje tam jeszcze M JAK MIŁOŚĆ...
haha popieram wypowiedz powyzszych, Ptaki to nie film dla dzieci ubostwiajacy Pottera... zacznijmy od tego ze Ptaki to nie horror, jego rezyser ma swoj styl w kreceniu filmow, jak myslicie dlaczego Hitchkok jest uwazany za jednego z najlepszych rezyserów swiata? jest przeciez geniuszemw w tym co robi, ktos pisał ze ogladał ten film jak był mały i w ogole sie nie bał... no heloł ja tez go ogladałam jak byłam mała i tez sie nie przestraszyłam ale zrozumiałam innosc tego filmu, filmy Alfreda widocznie nie sa dla takich tepych dzieciaków jak autor DefektMuzgu :)
No dobra. Film nie jest straszny wogole, ale ma niepokojący klimat. Oglądałem to jak miałem 9 lat i wogóle się nie bałem. Jest troche ciekawy i niepokojący, nic poza tym. Zawiodłem się, bo uwielbiam kino Hitchcocka (Niezastąpiona "Psychoza"), a ten film jest podobno jednym z jego najlepszych... daję 6/10.
ja mam ptasią taume do dzisiaj a oglądałam ten film za dzieciaka. stwierdziłam też ostatnio że przekonam się czy to tylko moja dziecinność sprawiła ze się bałam czy film jest taki dobry. i co? siedziałam z rozdziawioną paszczą cały czas pomimo że wiedziałam dokładnie jakie będą sceny. nie zraziła mnie jaskrawa krew, sztuczne efekty czy absurdalne motywy. nie poszłam w czasie jego trwania zrobic dobie kawy, popcornu czy wyprowadzić psa na spacer. siedziałam wkręcona i totalnie zaangażowana w klimat. dlatego już nowych horrorów nie tykam od jakiegoś czasu :)