PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1320}

Ptaki

The Birds
1963
7,5 94 tys. ocen
7,5 10 1 94078
7,4 57 krytyków
Ptaki
powrót do forum filmu Ptaki

2h shitu. Nie wiem czym sie ludzie podniecają. Dobry bo HitchCOCK? Bo tak wypada mówić? Bo tak sie przyjęło? Dla mnie to śmiech na sali i mam w d**** co inni o tym myślą...

alexandra_10

Spoko, szanije każdych zdanie, ja dąłem 8, ale spoko xD

MR_ciachciach

Film Alfreda jest filmem wybitnym. Wybitne kreacje, kostiumy, muzyka, zdjęcia, akcja i oczywiście tytułowe Ptaki.

ocenił(a) film na 5
Coyote001

o bosh film jest jednym wielkim nieporozumieniem:/ To jet takie nuuudne a jest to najwasziejszy film w historii kina. Dlaczego? Bo zrobił go Hitccok. Moja ocena to 2/10, ale nie wiem czy za wysoka:)

ocenił(a) film na 7
SilverP

Hitchcock a nie jakiś Hitccok.

ocenił(a) film na 7
Pierdzordzi

Ten film napewno nie jest arcydziełem.Ma drugą połowę rewelacyjną ,ale pierwsza część jest słabiutka.Gdyby pierwszą godzinę zmieścicili w 20 minutach byłby to rewlacyjny i ciekawy film ,a tak to jest 'zaledwie' dobry.Nazwyając ten film arcydziełem obrażacie lepsze thrillery lat 60 i 70

Heroes222

Zjeżdżaj patałachu do "Zielonej Mili". Twoja liga intelektualna szczawiku.

ocenił(a) film na 8
Pierdzordzi

weźmy pod uwagę,że film zrobiony został w 1963 roku, czyli dawno temu i jak na swoje lata trzyma się świetnie.
Wiesz jak dla cibie to są 2 godz, shitu tzn, że nie jesteś wrażliwym widzem, bo nastrój jaki Hitchcock wprowadza jest wyborny. Jesteś świetnym przykładem tego jak bardzo współczesne horrory tępią wrażliwość...

ocenił(a) film na 8
darek93

Może ptaki się po prostu zbuntowały ;] Na początku widzimy uwięzione ptaki w sklepie które można sobie od tak kupić, następnie dowiadujemy się że w farmie Micza i tych drugich kury nie chcą jeść. Zauważmy ze u tych drugich którzy mieli kurzą farmę gościowi wydłubały oczy! Może film pokazuje siłę tłumu, jego mentalność (jak wiadomo jeden nie atakował, dopiero jak sie zebrały) i zapłatę za trzymanie w klatkach i zamawianie na wynos w barze :)