2h shitu. Nie wiem czym sie ludzie podniecają. Dobry bo HitchCOCK? Bo tak wypada mówić? Bo tak sie przyjęło? Dla mnie to śmiech na sali i mam w d**** co inni o tym myślą...
Film Alfreda jest filmem wybitnym. Wybitne kreacje, kostiumy, muzyka, zdjęcia, akcja i oczywiście tytułowe Ptaki.
o bosh film jest jednym wielkim nieporozumieniem:/ To jet takie nuuudne a jest to najwasziejszy film w historii kina. Dlaczego? Bo zrobił go Hitccok. Moja ocena to 2/10, ale nie wiem czy za wysoka:)
Ten film napewno nie jest arcydziełem.Ma drugą połowę rewelacyjną ,ale pierwsza część jest słabiutka.Gdyby pierwszą godzinę zmieścicili w 20 minutach byłby to rewlacyjny i ciekawy film ,a tak to jest 'zaledwie' dobry.Nazwyając ten film arcydziełem obrażacie lepsze thrillery lat 60 i 70
weźmy pod uwagę,że film zrobiony został w 1963 roku, czyli dawno temu i jak na swoje lata trzyma się świetnie.
Wiesz jak dla cibie to są 2 godz, shitu tzn, że nie jesteś wrażliwym widzem, bo nastrój jaki Hitchcock wprowadza jest wyborny. Jesteś świetnym przykładem tego jak bardzo współczesne horrory tępią wrażliwość...
Może ptaki się po prostu zbuntowały ;] Na początku widzimy uwięzione ptaki w sklepie które można sobie od tak kupić, następnie dowiadujemy się że w farmie Micza i tych drugich kury nie chcą jeść. Zauważmy ze u tych drugich którzy mieli kurzą farmę gościowi wydłubały oczy! Może film pokazuje siłę tłumu, jego mentalność (jak wiadomo jeden nie atakował, dopiero jak sie zebrały) i zapłatę za trzymanie w klatkach i zamawianie na wynos w barze :)