PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1320}

Ptaki

The Birds
1963
7,5 94 tys. ocen
7,5 10 1 94311
7,5 63 krytyków
Ptaki
powrót do forum filmu Ptaki

___

użytkownik usunięty

Co za badziew. Zero przerazenia. Zero krwi, drastycznych scen. Czy to wogule jest horror?

Niech zgadnę: pewnie masz 12-13 lat i wychowałeś się na amerykańkich "horrorach" typu Anakonda (zero logiki, całkowita przewidywalność fabuły, dużo krwi, a w rolach głównych banda głupich nastolatków). Po tym można poznać dobry horror- to żaden trud przestraszyć kogoś wyskakujęc zza rogu z okrzykiem "BUU!". Film Hichcocka ma świetną fabułę, przytłaczający klimat ciągłego zagrożenia.

To czy horror jest dobry czy nie oceniasz ilością krwi czy brutalnymi scenami?Nie o to chodzi.Sztuką jest zrobić film, który trzyma w napięciu i podczas oglądania widzowi towarzyszy poczucie grozy,ale nie tworzą jej masakryczne sceny, lecz specyficzny klimat.

ocenił(a) film na 10
Lauda

Proponuję obejrzeć film ,,Hostel"-dużo dużo dużo krwi.A ten film dokładnie przeanalizować, kiedy juz do niego doroś.niesz

ocenił(a) film na 9
Mirage_2

całokowicie zgadzam się z poprzednikami. Jeśli ty oceniasz dobry horror na podstawie ilości krwi to....brak mi słów (:)).

ocenił(a) film na 10
placek121

Prowokacja nie ?
Jak nie to prosze sie zastanowic jaki horror jest dla ciebie dobry ,bo dla mnie jest to 4 horror po Lsnieniu,Egzorcyscie i The Ring

ocenił(a) film na 9
nicctt1313

Jak dla mnie najlepsze horrory wszech czasów to:

1. "The Thing" Carpentera (1982)
2. "The Shining" Kubricka (1980)

choć może kiedyś zmienię zdanie, ale "The Thing" to genialny film :)
Pozdrawiam.