Naprawdę było wam szkoda tego człowieka, a drażniła was dziewczyna? Ja nie zastanawiałam się długo, kto tu jest tym złym. I powiem więcej- tak, drażniła mnie dziewczya, z tego powodu, że tak się ociągała. Powinna przeprowadzić prawdziwą kastrację. Jestem niemal pewna, że facet prędzej czy później i tak dokonał by tego żałosnego aktu, który mogliśmy zobaczyć na końcu i nie musiałaby w tym uczestniczyć. Mówienie, że to co zrobiła dziewczyna było nieludzkie, jest odrażające. Pedofilia jest ludzka? Ona i tak była dla niego miłosierna, w więziu nawet nie miałby takiej dogodnej sytuacji -lina, świecące słoneczko i te sprawy. Samosądy nie są dobrym rozwiązaniem, jednak jeżeli ta dziewczyna nie dostała sprawiedliwości od instytucji do tego stworzonych... Nie nam oceniać, czy postąpila słusznie czy nie. Gdyby ten człowiek, miał takie wyrzuty sumienia, chciał walczyć ze swoim zboczeniem, to kto wie, może ta historia potoczyła by się inaczej. On dostał od losu szansę- żył sobie jako niewinny obywatel, ale nic nie zrobił. Chociaż nie wiem, może takie ludzkie jest za każdym razem przebaczać pedofilwi w nadziei, że się zmieni. Tylko, że w pewnym momencie może okazać się, że to wasze dziecko zostało skrzywdzone.
Jeżeli odczucie, że pedofil był ofiarą nie trwało w waszym przypadku tylko przez chwilę, jeżeli po napisach końcowych dalej twierdziliście, że było wam go szkoda , a gówniara była psychopatką i tą złą, to przepraszam... ale chyba coś z wami jest nie tak.
Twoja opinia jest bardzo skrajna.Po pierwsze piszesz że to pedofil a to nie jest tak do końca powiedziane w tym filmie. Owszem są pewnie wskazówki ale nie jest to pewne. Po drugie jeśli ktoś inaczej odbiera film to nie oznacza że coś z nim nie tak. Prosiłabym w imieniu swoim i innych uczestników formu abyś nie określała tak radykalnie które doczucia są tutaj pozytywne a które negatywne.Pedofilia jest ludzka? Trochę za daleko poleciałaś z tym pytaniem. Pewnie każdy interpretuje ten film na kilka sposobów. Inni widzą w tym filmie wskazówki które przemawiają za tym że Jeff jest winny a inni ich nie widzą. Poza tym widzę że nie sposób abyś przez chwilę nie łączyła swoich opinii na temat pedofilii z tym filmem mimo że temat jest ten sam. Dlaczego? Dlatego że tutaj mogło być inaczej niż w przypadku setek historii a propos wykorzystywania seksualnego. Nie zrozum mnie źle, nie bronię sprawców. To co sądze o pedofilii oddzielam od tego filmu. Chyba lepiej się wówczas zrozumie co reżyser chciał nam pokazać.