jeśli spodobało mi sie pulp fiction to jakie pozycje kina tarantino powinnam jeszcze obejrzeć;D? gościu ma niezłe schizy jak potrafi łączyć kilka historii w spójną całość- szacunek dla niego i jeszcze soundtrack z pf- zaje*iste!!
a to prawda ze Tarantino wszystkie swoje filmy tworzy na zasadzie spójnie połączonych historii? gdzieś tak słyszałam a nie wiem czy to prawda xD
W pewnym sensie. Np. Vic Vega (Wsciekle Psy) i Vincent Vega (Pulp Fiction)- Tarantino potwierdzil ze sa krewnymi i ze moze zrobi o nich kiedys film
W Kill Billu jest tez organista ktory mowi ze chce skonczyc z przestepcza dzialalnoscia- prawdopodobnie jest to Jules z "Pulp Fiction".
Pozatym polecam tez film Tarantino & Rodrigeza "Od zmierzchu do switu"
"W Kill Billu jest tez organista ktory mowi ze chce skonczyc z przestepcza dzialalnoscia- prawdopodobnie jest to Jules z "Pulp Fiction"."
ja pierdacze! Nigdy o tym nie pomyślałem. To całkiem logiczne. Pzdr ;).
Co do "Od zmierzchu do świtu" to polecam tylko pierwszą połowę ;) Druga mnie nie zachwyciła, jest już bardziej w stylu Rodrigueza niż Tarantino.
Tarantino napisał scenariusz a wyreżyserował Rodriguez dlatego jest w jego stylu a nie w stylu Tarantino.
Żaden film Tarantino nie moze sie nawet rownac z Pulp Fiction:) Poprostu ten film mu sie udał