PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 706 tys. ocen
8,3 10 1 705542
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Kultowosc

ocenił(a) film na 10

no wlasnie na czym polega kultowoc tego filu wg was? ja jakos nie potrafie tego wytlumaczyc :) jakies propozycje?

użytkownik usunięty
stab

Na czarnym humorze, za każdym razem jak oglądam a oglądam ten film prawie codziennie boki zrywam ze śmiechu.

ocenił(a) film na 10
stab

Moim zdaniem kultowość tego filmu polega na jego niepowtarzalności. Zawiera on wiele wątków sensacyjnych , które splatają się na końcu i tworzą ciekawą treść z przesłaniami. "Pulp Fiction" jest wyznacznikiem dla tego gatunku filmowego.

ocenił(a) film na 10
stab

kultowe dialogi,które są po prostu genialne,gra aktorska na najwyższym poziomie,super fabuła.

ocenił(a) film na 9
stab

Jesli kiedykolwiek dano by mi szanse nakrecic film, to wlasnie tak by wygladal - kultowe dialogi, american dream & nightmare (prochy, ..), alpha heroes (Jules,Vincent,Butch,..), motyw ganxterki, metafizyka oparta o ciaglosc watku z innej produkcji, zabawa poprzez forme - motywy biblijne, [ ... ] i tak dalej, Istnieje ponoc ideal kobiety - jesli kobiete mozna porownac do filmu, to Pulp Fiction jest moim idealem.

ocenił(a) film na 10
k3r10n

Co to za głupie pytanie w temacie?
Sprawdz sobie w słowniku co oznacza słowo kultowe i wtedy zobaczyszco sprawia że dany film jest nazywany mianem kultowym.

stab

kultowość to pojęcie nieokreślone, a zastanawianie się, dlaczego coś jest kultowe nie ma wg mnie najmniejszego sensu.