Moje typy :
Forrest Gump 2
Piła 5
Piraci z Karaibów 4
Weź się człowieku nie ośmieszaj
Forrest Gump 2 hahahahahahahah
Quentin w Pile 5 hahahhahahahahah
Stary dobre, uśmiałem się
Największa porażka byłaby gdyby nakręcili część drugą Forest Gump. Ale Quentin? Nie, nie pasuje do grania w atakich filmach.
Co do Piratów z Karaibów to mógłby zagrać, ale jakąś postać epizodyczną, na pewno nie jedną z głównych.
Pozdrawiam
Ja dostaję głównie rolę w serialach ale moje największe marzenie to zagrać jajo obcego i razem z Tobą wystąpić w Pulp Fiction 2 :)
No dobra " największy znawco filmów Quentina " - to powiedz mi do czego Tarantino ma szczególny sentyment jeśli chodzi o samochody ???
Do Dodge'a, Chevroleta i Cadillaca.. Ale co to ma wspólnego z jego filmami, mistrzu? To ty mi powiedz, skoroś taki kozak, co łączy "Pulp Fiction", "Wściekłe Psy", "Jackie Brown" oraz "Prawdziwy romans"??
Ha ha :) Zła odpowiedź :)
Zauważyłem, że Tarantino ma szczególny sentyment do... samochodowych bagażników. Bardzo często chowa tam kamerę i filmuje swoich bohaterów gdy po coś do bagażnika sięgają. Przykłady:
"Wściekłe psy" - Harvey Keitel i Michael Madsen idą do samochodu aby zobaczyć niespodziankę, to znaczy zakneblowanego policjanta. Jest scena rozmowy przyjaciół filmowana właśnie z bagażnika.
"Pulp Fiction" - Vincent i Jules rozmawiają i sięgają po broń. Kamera filmuje ich również z bagażnika.
"Jackie Brown" - Samuel L. Jackson każe pewnemu chłopakowi wejść do bagażnika. Ten otwiera się (bagażnik, nie chłopak) i znowu mamy ujęcie z kamery ustawionej w bagażniku.
"Od zmierzchu do świtu" - Bagażnik również spełnia rolę miejsca do przewożenia ludzi ;)
A co do Twojego pytania - przemyślę i odpiszę bo nie chcę palnąć jakiegoś głupstwa ( napewno podobny klimat ).......ale Prawdziwy Romans...czuję tu jakiś podstęp...
Apropo filmu Wściekłe Psy - obejrzałem niedawno i jest niezły.
"to powiedz mi do czego Tarantino ma szczególny sentyment jeśli chodzi o samochody ???"
Odpowiedziałem na twoje pytanie. To,że nie wiesz jakie samochody lubi Quentin to nie mój problem. O bagażniku, to wiadomo od dawna. Tak samo o jego fetyszu. Może, jak tak się znasz, wiesz o jaki chodzi? Banalne pytanie to jest. W poprzednim pytaniu nie chodzi o żaden klimat...
No właśnie, że za bardzo się nie znam. Ale coraz bardziej zaczyna interesować mnie jego twórczość i filmy jakie robi.
Troszkę o Quentinie i Rodriguezie naczytałem się ostatnio i dużo filmów tych reżyserów obejrzałem, ale wolę usłyszeć twoją odpowiedź na pytanie bo nie jestem pewien czy dobrze rozumuję....
Jeśli jest to banalne pytanie to sorry, że nie odpowiem ale potrzebuję wyjaśnienia znawcy jego filmów. ( pewnie wiem ale nie chcę palnąc głupot )
Ja niestety dopiero od trzech miesięcy........ ;)
Aha. Mam jeszcze jedno pytanie.
Chodzi o film Grindhouse: Death Proof.
Jaki alkohol pili w barze - czy to była Tequila ( ten o kolorze "żółtym" ) ?
Pytam bo za tydzień chcę się spić tym co bohaterowie tego filmu :)
A film super :)
Aha. Jeszcze jedno ale tym razem osobiste pytanie ?
Skoro tak uwielbiasz Quentina to muszę je zadać :)
Jakim autem jeździsz ??? Czy to będzie marka samochodu uwielbianego przez Quentina ?
Tarantino nie powinienem grac w żadnym filmie- aktor z niego kiepski, ale cóż nie można mieć wszystkiego, wystarczy że jest świetnym reżyserem.
Nie. Jeżdżę Volkswagenem Golfem. Co do fetyszu. Chodzi o bose stopy. W prawie każdym filmie QT jedna z bohaterek chodzi na boso i jest najazd kamery na jej stopy. 4 wymienione filmy łączy walizka. W każdym z tych filmów występowała i odgrywała ważną rolę...
No to teraz na wesoło oczywiście nie obrażająć filmu :)
Może w kolejnym filmie np: Pulp Fiction 2 okaże się że w walizce są po prostu skarpety bohaterek występujących w filmach Tarantino :)
Pulp Fiction 2 hahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaha
Ty to masz pomysły, oby kontynuacja nigdy nie powstała
W Pulp Fiction nie chodzi doszukiwanie się tego co było w walizce. Pewnie nigdy się tego nie dowiemy...