7,4 74 tys. ocen
7,4 10 1 74059
6,6 35 krytyków
Różyczka
powrót do forum filmu Różyczka

Coś nowego

ocenił(a) film na 7

Całkiem fajny pomysł na film, dobra rola Boczarskiej, utrzymany w dobrym klimacie i potrafi wciągnąć widza. Mi osobiście bardzo podobają się filmy gdzie mamy do czynienia z silnymi kobietami, które mają coś do powiedzenia. FIlm pokazuje że nawet aktorzy 60+ mogą grać dobre i ciekawe role, mocna 7 :)

ocenił(a) film na 9
AnnaCorleone

To prawda film wciąga. Porywa też gra aktorska. Na mnie największe wrażenie zrobiła rola Andrzeja Seweryna. To z jaką pasją przemawiał na zjeździe literatów, emocje które było słychać w tym głosie, żar który płynął z każdego spojrzenia, gestu będę pamiętał długo.

ocenił(a) film na 7
vicovaro25

Zgadzam się w 100%, pomimo całego uprzedzenia co do polskiego współczesnego kina obejrzałam ten film i to był dobry wybór. Fajnie, że nie postawiono tutaj na komercyjne nazwiska, lecz na dobrych aktorów

vicovaro25

Akurat Seweryn moim zdaniem postać spłaszczył. Więckiewicz był dużo lepszy i dwuznaczny. Raz się go nienawidziło, to znowu było go żal.

ocenił(a) film na 10
AnnaCorleone

Całkiem dobry polski film i aktorów lubię. Według mnie dobrze grają.

ocenił(a) film na 7
AnnaCorleone

Pomysł na ten film napisało niestety życie. Poczytaj Sobie o polskim historykiem Pawle Jasienicy, a tak naprawdę o L. L. Beynarze.