7,4 74 tys. ocen
7,4 10 1 74076
6,6 35 krytyków
Różyczka
powrót do forum filmu Różyczka

Jestem dopiero co po obejrzeniu tego filmu i bardzo mi sie podobał. Jedną z kwestii, które mnie zastanawia było to co naprawdę czuła Kamila do Adama. Czy była to miłość? Czy może bardziej zrozumienie, podziw, szacunek albo poczucie winy, wobec krzywdy jaką mu wyrządzała, donosząc na niego? Nawet na ich ślubie nie wydawała się szczęsliwa, a odwiedzając w końcowej scenie Rożka, może dalej odczuwała jakiś pierwiatek uczucia do niego, może sentyment może co innego. Cieszę się, że zakończenie pozostało takie jakie jest z dowolną interpretacją.

ocenił(a) film na 9
aryanna

Wydaje mi się, że zakochała się w Adamie, bo w ostatnim raporcie napisała o swoim ślubie z nim. Był on dla mnie takim podsumowaniem tych wszystkich jej raportów, że teraz kiedy nie może cofnąć czasu, ogłasza wszystkim, że zrobiła błąd i kocha Adama. Poza tym Rożek na końcu filmu, przyszedł do pułkownika, a on i ten oficer SB stwierdzili, że oskarża Kamilę tylko przez zazdrość, gdyż Sakowicz wolała Adama. Myślę, że Kamila czuła do Rożka tylko pociąg fizyczny i tylko to ich łączyło, za to Warczewski traktował ją z szacunkiem, brakowało mu tylko "witalności" którą posiadał jego konkurent :D Cóż, miłość nigdy nie będzie idealna, więc Warczewski wybaczył jej i dał szansę. Mieli wyjechać, planowali wspólną przyszłość, w tym momencie Kamila mogła od niego odejść, już nie była agentką ale nie zrobiła tego, co jest kolejnym dowodem miłości :) Tak ja to rozumiem.

ocenił(a) film na 10
Akualopetaka

Dokładnie. Fakt, że po złożeniu ostatniego raportu poslubiła figuranta świadczy o tym, ze go po prostu kochała.. :)

aPosing

aa no ja to wszystko wiem, pamiętam z filmu, ale chodzi bardziej o taki apsekt, że hmm trudno było mi uwierzyć w postać Kamilii i to, że naprawdę kochała Adama. Patrząc na jej postać poprostu nie wierzyłam w jej uczucia, tyle ;)

aryanna

a mi wydaje się że go kochała skoro wyszła za niego...