Pewnie nie tylko ja zwróciłam na to uwagę, ale w tle nadawanych ostatnio informacji dotyczących tragedii pod Smoleńskiem bardzo często (TVP) słychać było muzykę Lorenca - temat przewodni z Różyczki. Jedna z tych melodii, które od razu zapadają w pamięć, choć nie są to banalne nuty. Piękna!
Zgadzam się, muzyka tak piękna, że aż łza się w oku kręci, bardzo przejmująca i odpowiednio dobrana do ostatnich tragicznych wydarzeń z udziałem polskiej elity. Przyjemność dla ucha, chociaż sam Lorenc powiedział, że gdyby wiedział, że ten utwór będzie wykorzystany do tych wydarzeń to nigdy by tego utworu nie napisał.
Pozdrawiam
tak zdecydowanie! Muzyka naprawde przejmująca i cudowna. Specjalnie zatrzymywalam sie an danym kanale by posłuchać tego utworu
[*]
Jak tylko dowiedziałem się, że ów "żałobny hymn mediów" jest właśnie zaczerpnięty z nowego filmu Kidawy-Błońskiego zapragnąłem go od razu obejrzeć. Czekałem cały seans. Dzięki tej kompozycji ostanie scena mocno zapada w pamięć. Pierwsze moje skojarzenie po usłyszeniu tego utworu - bardzo filmowy i ilustracyjny. Wzrusza jak diabli.