Coraz bardzej skłaniam się do myśli iż Polacy umieją kręcić tylko Filmy z motywem wojennym tajni agenci i te sprawy lub komedie romantyczne co stało się na początku dziennym są oczywiście odbiegi od tej reguły jest durnowaty film ciacho saga U pana boga ... i kołysanka która budzi mieszane uczucia oczywiście powstaje kolejny film polski jest To TRICK który jest napewno języczkiem uwagi ze względu na swoja cdiekawą tematykę może podkreślam może być niejakim przełomem odbiegnieciem od filmów o polakach którzy ratowali świat i kiczowatych romantycznych usypiaczach . Rózyczka bo obejżeniu zwiastunu który fakt mnie zaciekawił fajna muzyka ciekawie zrobiony trailler tego sie nauczyliśmy od amerykanów szkoda że nie kręcenia dobrych filmów ... oczywiście dużo seksu oczywiście jako Facet niemam nic przeciwko temu ale po katyniu generale i innych filmów o tematyce gdy bylismy gnębieni przez niemców i sowietów trzeba wrescie powiedziec STOP zrobić jakis przełom jakiś świerzy film niewiem jakąś akcje niekoniecznie z milionowym pudżetem bo z kąt taki ale poczciwą fajna akcyjke lub sensacje jak np vinci troche komedii troche sensacji dla mnie przyjemny film na którym nieusne jak na innych polskich gniotach ... Nie mówie że film Różyczka bedzie kiepski czy słaby tego nie wiem ale widząc znowu tą samą tematykę i film jakich wiele już było to jest poprostu brak świerzych pomysłów jakich brakuje naszym reżyserom moją nadzieją jest Trick który może zaskoczyć czekam na wasze komentarze z poważaniem Lionsgate Pozdrawiam .
Polacy robią filmy o swoich doświadczeniach. Może Cię to smucić, że nie ma u nas opowieści o superagentach a'la Bond, są za to opowieści o tajnych agentach.
Skoro tak lubisz "akcyjkę", to Hollywood wypuszcza chyba wystarczająco filmów, żeby zaspokoić tę potrzebę.
Krytykujesz film polski (jako całość), a poprawne i zrozumiałe używanie języka polskiego jest dla ciebie nieosiągalne. Trochę pokory...
widziałam film na pokazie przedpremierowym. I wiesz, w moim odczuciu
środowisko "tajnych agentów" (domyślam się, że miałeś na myśli UB i tajnych
współpracowników) służy jedynie osadzeniu w realiach głównego wątku.
"Różyczka" to przede wszystkim piękna historia o emocjonalnym znaczeniu
seksu, co zmusza do refleksji biorąc pod uwagę jak często wypowiada się
dziś stwierdzenie: "łączy nas tylko seks". Dodatkowo, ciekawe spojrzenie na
związek starszego mężczyzny z dużo młodszą kobietą - temat również aktualny
i kontrowersyjny. Co prawda, nie jest to ani komedia, ani kino akcji,
jednak z pewnością nie można tego filmu nazwać gniotem. Może zaryzykujesz i
pójdziesz do kina?
Mi sie jednak wydaje ze "rozyczka" to nowe spojrzenie na pewne sprawy - wnioskuje z trailera.
Nie bój się, Boczarska Ciebie obudzi :) Jak dla mnie ciekawie się zapowiada, szkoda tylko, że niby muzykę napisał Lorenc a w trailerze leci motyw z Pokuty.
Czyli innymi słowy - nie jesteś wstanie zrozumieć poważnych polskich filmów
potrzebujesz czegoś prostszego. Tylko dlaczego masz o to pretensje do
naszego kina, a nie swoich skromnych możliwości intelektualnych?
Jak chcesz dobre Polskie kino to wpierw obejrzyj wszystkie z TOP100, a
potem zgłoś się do mnie, chętnie i bardzo łatwo podam ci kolejnych sto
świetnych tytułów.
A jeśli chodzi o łubudubu - to Bagiński robi Hardcore 44.
wiesz nie o to chodzi ale my uważamy się za ambitnych ogólnie w muzyce w filmach albo soft komedie romantyczne albo dramaty wojenne nie wiem czemu np nie powstają prawdziwe komedie jak seksmisja ,,, Pracuje w wypożyczalni i uwierz mi ludzie nie lubią ambitnych polskich filmów np film Generał Nil który podobał mi się tylko 1 osoba go wzięła bo lubi ambitne filmy czas aby pogodzić się ambitnych w tym kraju jest może 30% reszta to ludzie którzy po pracy chcą sie wyluzować a nie oglądać ciężkie Polskie filmy o walce o wolność