7,4 74 tys. ocen
7,4 10 1 74076
6,6 35 krytyków
Różyczka
powrót do forum filmu Różyczka

chyba na ten film

ocenił(a) film na 6

wybrały sie tipsiary, wszystkie krysie i ich misie, nie patrząc w opis, i nie wiedząc, że nie jest to kolejna komedia romantyczna. A może plakat ich skusił; i pech - miało być erotycznie, a tu taka "nuda". Podejrzewam też, że wyszli w połowie seansu. Po czym rozgoryczeni walneli w ocenie 1/10.
Tylko w ten sposób moge sobie wytłumaczyć, dlaczego ten film, ma taką niską średnią na filmwebie. To przecież, jedna z ciekawszych pozycji polskiego kina ostatnich lat.
Fakt, momentami troche przydługi, niektóre wątki można by ścieśnić. Ale ogolnie bardzo dobry film.
I trzeba przyznać, że Boczarska, nie dość że jest bardzo ladną, dojrzałą kobietą, potrafi też grać. Na jej twarzy widać smutek, radość, ból i inne uczuciowe dysonanse; czego tak bardzo mi bakuje u wszelkich serialowych drewienek.
Inni też pokazali klase, Ci co widzieli, a znaja sie na rzeczy, wiedzą o czym mówię, więc nie bede sie rozpisywał.
pozdro.

ocenił(a) film na 5
profix

Ten film ma zdecydowanie zawyżoną ocenę;) Ale zgadzam się z Twoim twierdzeniem, że: "to przecież, jedna z ciekawszych pozycji polskiego kina ostatnich lat." Film jest średni i faktycznie pozytywnie wyróżnia się swoją przeciętnością wśród słabych i bardzo słabych polskich filmów, które są na poziomie drużyn piłkarskich Ekstraklasy. Ciekawe jest też to, co napisałeś, a mianowicie, że 7,6 jest za niską oceną, a sam dałeś 6:) Nie ma w tym logiki.

ocenił(a) film na 6
radus_filmaniak

nie wiem jak ale wczoraj widziałem, (abo cos mi sie pomyliło) że ten film ma srenią ponizej 6.
pozdr.