wiadomo film polityczny, wiele rażących błędów i niedociągnięć w montażu i charakteryzacji aktorów, słaba ścieżka audio, wiele razy trzeba się wsłuchiwać co powiedział aktor/ka, tyle jeśli chodzi o technikę, aktorzy trochę bezosobowo grają, wg mnie kiepsko zaaranżowane te lata 60ąte
Tu akurat się zgodzę-ścieżka audio kiepska, też musiałam się wsłuchiwać a nawet cofać film by wiedzieć co zostało powiedziane. Ale poza tym, film jest moim zdaniem rewelacyjny.
W tym filmie dźwięk nagrany został fantastycznie! otrzymał za to Złotego Lwa!
Ale jeśli ktoś ogląda skompresowany chłam przeciągnięty przez druty telefoniczne i nie biorąc pod uwagę jakości sprzętu to... cóż najlepiej zgonić na film...
Oglądałem na DVD i u mnie ten dźwięk też coś nie teges...... zwłaszcza sceny dancingowe..... świetnie słychać muzykę z tła, dialog w tyle.....
oglądałem na projektorze z dźwiękiem dolby, potwierdzam, nie słychać dialogów, może tego Złotego Lwa za kicz dostał?
oj chyba się czepiasz trochę..... "aktorzy trochę bezosobowo grają" tzn? kto? wszyscy? Więckiewicz też? a technicznych błędów nie zauważyłem, ale może dlatego, że ich nie szukałem ;)
mnie zastanawiaj kostiumy nie wydaje mi się by w tamtych latach w Polsce ludzie byli tam "amerykańsko" ubrani już nie wspomnę o samochodach same zagraniczne ...
też mnie zdziwiły ubrania-szczególnie kamili między innymi miniówki- z tego co słyszałam czasy gomułki to prostota rażąca pruderią nawet jeśli to "późny tw. wiesław" .Mimo to czuć głeboki prl- te lęki, emocje całą atmosferę- miałam wrażenie, że na te 2 godziny się tam znalazłam- to zapewne zasługa aktorów i zdjęć.
Film jest naprawdę piękny i wzruszający.