7,4 74 tys. ocen
7,4 10 1 74059
6,6 35 krytyków
Różyczka
powrót do forum filmu Różyczka

film naprawde ciekawy, watek trudnej milosci, toksycznego zwiqzku, nielatwych wyborow, lojalnosci osadzony na tle wydarzen 1968r, Slowem-dobre polskie kino z lekcja historii w tle. tytulowa Rozyczka-magda boczrska zaskoczyla mnie swoja uroda i najlepszym cialem w polskim szolbizie;p

ocenił(a) film na 8
dzoanaa84

Zgadzam się w zalewie mizerii polskich produkcji, ten film świeci jak gwiazda. Świetne trio aktorskie: Seweryn - Wieckiewicz- Boczarska, nie sposób stwierdzić kto był lepszy Film wciąga, nie odczułem że trwa ok 2 godzin. Oby więcej takich filmów. Boczarska pokazała że potrafi grać, patrząc na jej Różyczkę ciągle myślałem o systemie totalitarnym który potrafił wprowadzić w otoczenie jednostek dla siebie niewygodnych ludzi, którzy donosili.

ocenił(a) film na 8
wujaniek

ja tez nie odczulam ze trwal tak dlugo. I masz racje, ze na tle pseudo produkcji filmowych jak Nie klam kochanie,
och karol itp ten film wyroznia sie i zapada w pamiec. Wg mnie gra aktorska wygrywa Wieckiewicz:) ogladales serial Czas honoru? ja tak wyrywkowo, przypadkiem, ale moze sie tez spodobac:)

ocenił(a) film na 8
dzoanaa84

Widziałem tylko trochę, ale wygląda na solidną produkcję, generalnie tęsknie za serialem tak dobrym jak "Polskie drogi", niby stare ale jakie aktorstwo, scenariusz.

dzoanaa84

Tematyka lad 60-70tych jest bardzo ważna dla Polaków i trochę się chyba twórcy filmów boją takie filmy knocić;) To tylko dowodzi, że filmowców mamy świetnych tylko często idą na łatwiznę, bo to łatwiej, więcej można zarobić a więc fundusze na lepsze filmy jakoś się zbiorą ;) Wszystko ma swój sens, tylko czemu na serię takich "och, karolów" przypada jeden film o czymś. Świetne aktorstwo, Więckiewicz (choć za dużo go ostatnio) świetnie zagrał CUDO!:) , Boczarska ma ciało i talent, nie da się zaprzeczyć a pan Andrzej Seweryn wiadomo... :) Oby więcej takich.