7,4 74 tys. ocen
7,4 10 1 74083
6,6 35 krytyków
Różyczka
powrót do forum filmu Różyczka

Rzadko się zdarza, żeby obdsada w polskim kinie była tak dobra. Miałem obawy co do głównej bohaterki, ale jak dla mnie Boczarska naprawdę udźwignęła rolę! Wienckiewicz rewelacyjny! Można tak wymieniać.... Świetna muzyka, równie znakomita realizacja.... Nie pozwala pozostać obojętnym, wzbudza emocje....

ocenił(a) film na 3
paniczwojtek

Moim zdaniem Boczarska okropnie zagrała,jak w każdym filmie, w którym ją widziałam. Jest taka sztywna i sztuczna. Film był ambitny,ale nie dał rady. Jak go oglądałam, wiedziałam,że to fikcja, przy dobrych filmach po prostu zapominam,że to film i czuję się uczestniczką zdarzeń,a tu tak nie było, zupełnie nie wkręciłam się w fabułę. Ale w sumie każdego co innego rusza.
Ode mnie 3/10, tylko dlatego,że próbowali pokazać sytuację, jaka miała miejsce w Polsce, chciaż zrobili to nieudolnie...

ocenił(a) film na 4
_halina_90

Zgadzam się z przedmówczynią. Aktorzy grali, jakby im się nie chciało. Widać, że scenariusz musiał być przerabiany tak, by ukryć niedostatki gry aktorskiej, tanimi efektami, typu przewracanie kieliszków i rzucanie butelkami. żal :( A poza tym pełno niedociągnięć. Chociażby: Skąd uczciwy inteligent ma TYLE forsy (patrz pierścionek z rubinem), lub taka "błachostka" jak te sztuczne włosy na plaźy. Żal mi serce ściska... taka ta nasz kinematografia:(