Równolegle

El Incidente
2014
5,8 1,8 tys. ocen
5,8 10 1 1839
6,0 2 krytyków
Równolegle
powrót do forum filmu Równolegle

Rewelacja

ocenił(a) film na 8

Mimo kiepskiej noty na filmwebie polecam. Wciąga od pierwszej minuty, bardzo podobały mi się ujęcia kamery, sam pomysł na scenariusz tez świetny.
Nie doszukuję się w filmach ukrytego dna, robienia z czegoś sztuki, natomiast końcówka filmu po prostu wymusza na oglądającym, by zrozumiał o co chodzi, ale bez spoilerowania. Absolutnie niezasłużona ocena.

ocenił(a) film na 9
maniak07_fw

Początkowo oceniłem na 8/10, ale gdy po kilku latach trafiłem przypadkowo na filmwebie odżyły we mnie emocje z tego filmu. Skurczybyk jakimś sposobem głęboko do mnie trafił i mocno utkwił w pamięci. Niepokojące, bo to w sumie żadne arcydzieło, ale musiałem subiektywnie ocenić go ostatecznie na 9/10

ocenił(a) film na 8
OmniModo

Otóż to! W moim przypadku, jednorazowy seans wystarczył (co nie znaczy, że jest to film na "raz"), aby zapamiętać dobrze sens i co ważne - polecać go dalej, wśród znajomych.
Tym bardziej, że tak jak wspomniałeś, mocno tkwi w pamięci. Cieszę się, że nie jestem jedyny w swoim przekonaniu, tym bardziej, że skusiłem się na obejrzenie, mimo niskiej noty na Filmwebie i średniej noty na IMDb.
Oby więcej takich "perełek" wśród nisko ocenianych filmów.

ocenił(a) film na 9
maniak07_fw

Oj wiele jest takich filmów, im bardziej "zakręcona" fabuła tym gorsze oceny na filmwebie. Podobnie niskie noty dostają filmy niszowe lub niskobudżetowe, gdzie nie ma super scenografii czy efektów F/X.
No, niestety, większość widzów szuka taniej a efektownej rozrywki i jak trafia na jakieś bardziej "inteligentne" kino to ocena leci w dół (najczęściej przez brak zrozumienia).