Spojlery więc jak filmu nie widziałeś/aś;p nie czytaj!!! Fil naprawdę fajny, dawno nie widziałem tak dobrego thrillera ale czegoś nie rozumiem: w filmie jest powiedziane że zabijał zarówno Adam czyli Matt McConaughey (tzn nie zabijał a niszczył demony), jak i jego brat-fenton- tylko właśnie- kogo zabijał albo raczej dlaczego, fenton, czy dlatego że był sam w sobie demonem i tak po prostu dlatego zabijał zwykłych ludzi czy mi się coś totalnie pokićklało;]
Myślę, że masz rację z tym, że Fenton zabijał dlatego, że był demonem. Demony zabijały ludzi, więc to by wszystko wyjaśniało.
Fenton był demonem, była scena, kiedy ojciec miał go zabić, bo anioł mu tak powiedział i później Adam wspominał o tym poświęceniu Abrahama, którego jego Tata nie potrafił się podjąć. Czyli zabijał zwykłych ludzi bo on jako jedyny z całej trójki nie miał wizji.
ja uważam ze ten film mozna intrepretować na dwa sposoby i nie ma co sie spierac kto ma racje.Nie rozumiem tylko czemu zajmuje tak niską pozcje.Chyba dlatego ze wiekszosć odebrała go jak kolejny film o seryjnym mordercy który zabija bo cos ma nie tak z głową.Ja do dzis zastanawiam sie nad intrepretacją filmu