PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130157}
6,3 19 tys. ocen
6,3 10 1 18716
4,9 8 krytyków
RV: Szalone wakacje na kółkach
powrót do forum filmu RV: Szalone wakacje na kółkach

Ogądajac te komentarze doszłam do wniosku, że też muszę coś napisać na temat tego filmu. Jak dla mnie nie był on "fajną komedią familijną", a "maksymalnym syfem".
Był nudny, denny, a żarty zamiast śmieszyc zniesmaczały. Przykład? 'Fontanna' odchodów z autobusu lądująca na Bobie (Williams). Przykłady można mnożyć i mnożyć.
Ale nie słuchajcie mnie. Ja nie lubię tego poczucia humoru i nie bawią mnie filmy w stylu "Straszny film" czy "Córka mojego szefa". Natomiast mój braciak bardzo lubi wymienione wyzej pozycje i co? Mniej więcej w tym samym momencie co ja (po kilkunastu minutach) zwątpił... ;]

Jak dla mnie "Szalone wakacje na kółkach" powinny do okładki mieć przyczepioną karteczkę: 'uwaga! tylko dla zdesperowanych' ^^ Ale każdy może mieć własne zdanie.
...i tylko szkoda Robina.

ocenił(a) film na 8
Revenga

ojjj myślę, że bardziej niesmaczne niż żarty w tym filmie jest porównanie tej komedii do strasznego filmu. Zacznijmy od tego, że straszny film polega na żartach wyśmiewczych (jest parodią) natomiast RV jest komedią familijną i myślę, że całkiem śmieszną... Nie uważam się za desperata (moja filmoteka jest na tyle bogata, że mam w czym wybierać) a i tak zawsze wracam do tego filmu. Oczywiście masz prawo do własnego zdania, jednakże uważam, że porównanie RV to strasznego filmu jest - delikatnie mówiąc - nie na miejscu.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
Revenga

Osobiście nie trawię "Strasznych Filmów". Nie dość, że wylewa się z nich głównie sex i wokół tego niesmaczne żarty się kręcą, to jeszcze mamy popis głupkowatych postaci w wielkim amerykańskim cyrku...

RV natomiast bardzo mi się podobał, rozbawił a i momentami poważniej było... Co prawda sekwencję z szambem uważam za obrzydliwą i nie mogłam na nią patrzeć, ale poza tą jedną feralną sceną nie widzę w filmie nic tragicznego. Dobra zabawa. ;)

Pozdrawiam. :)

Leiko

Zgodzę się z Revengą. Film był zwyczajnie nudny i głupi, jakoś nie widzę mojej rodziny bawiącej się przy ciężarówce eksplodującej fekaliami. Oo Stanowczo odradzam, polecam bardziej ambitne kino.

Afiore

mnie również wynudził na śmierć a co do Strasznych filmó są swietne i wcale niezboczone jak dla mnie najlepsze komedie

arek2010

Widać jaki masz gust-jakby co RV nie oglądałem.

ocenił(a) film na 7
emillo97

szkoda robina williamsa ze zagral w takim gniocie...