Mega Kozackie sceny walki!!!
Nawet w Indonezji potrafią nakręcić dobre kino akcji a w Polsce......dno!
A kto w Polsce jest na tyle sprawny fizycznie żeby cos takiego zagrać??Może Adamczyk, Kot, Szyc i Karolak:-)))?
Adam Małysz. A tak na poważnie, to mogliby zatrudnić do takiego polskiego filmu akcji jakieś osoby obeznane w sztukach walki, niekoniecznie aktorów. Nie trzeba być aktorem dobrze się w filmie zaprezentować.
W sumie racja...chociaż kedyś Przemek Saleta w Wilki 1/2 grał scenę walki i wyszła zenada...w zasadzie to nawet bie była walka tylko jakies kopnięcie...
kino akcji w Polskim wykonaniu ? Polskie filmy bez wzgledu na gatunek zaliczaja sie tylko do komedii ..
sorry ale Polskie komedie to trudno nawet nazwać komediami :D w Polsce to praktycznie NIC nie robią dla kina i widzów ... PS: może kolejny film o bitwie albo Wałęsie .... po prostu polskie kino to kompletne Gówno!! ;/ ja polskich filmów w ogóle nie oglądam bo żal totalny szkoda życia i nerwów.. oni potrafią tylko kręcić jakieś polityczne badziewia.. żadnej rozrywki kina akcji.. żałuję czasami że jestem polakiem ponieważ nasze kino to wstyd na cały świat!!
Polskie kino jest robione pod polskiego widza, a skoro przeciętny Polak to sadomasochistyczny idiota (spójrzcie tylko kogo wybieramy do rządu), to im esbefałen kręci w kółko komedie romantyczne dla tępaków czy inne "taniec z lodami". Nasze kino umiera od lat 90., tylko czasem w konwulsjach wypuści coś dobrego.
"POKŁOSIE" kolejna bajka o żydach ? i jak tu szczycić się polskim kinem. widocznie w sejmie sami żydzi?
Nie pod polskiego widza, tylko pod polskich tfurców filmowych. Oni robią filmy dla własnego intelektualnego onanizmu.
Kino walki zawsze mnie śmieszyło, a tu co??? Doskonały klimat, zdjęcia, muzyka... dam mu 10/10 bo wrażenie zrobił na mnie ogromne.
W Polsce już od 20 lat ten sam schemat: "Paweł Małaszyński"*, skorumpowani politycy, rzucanie kur**ami imitujące groźną atmosferę**, no i oczywiście wielkie pieniądze. Czyli wszystko to, co przeciętny polski widz ma w d*pie i czego od dawna nie chce już oglądać.
*Paweł Małaszyński jest tu swego rodzaju symbolem niecharyzmatycznego aktora, usilnie kreowanego na twardziela. Czemu on? Bo widziałem go wiele razy, a nijak nie pamiętam żadnej sceny z nim, żadnej kwestii wartej wspominana "z kumplami przy piwie".
** nasi ochani producenci zbyt często balują na bankietach w warszawce, i prawdziwego życia nie znają. Nie wiedzą więc, że dla Polaków przeklinanie na filmie nie jest już od dawna objawem "twardzielstwa", lecz buractwa w najczystszej postaci.
Jak to nie? Nie pamiętasz "Karate po polsku" z lat 80-tych? Toż to mistrzostwo świata (Trzeciego)... :D
Nakręcono Skorumpowanych ale to średniak najwyżej jest
Marcin Velinów dubler Seagala mógłby się nadać
Odnośnie polskiego kina, w 100%się z Tobą zgadzam. A Raid to dobry film, ale czy to kino na dzisiejsze czasy? Takie filmy sprzedawały się w latach 90-tych. Mnie się osobiście podobał, taka ballada o niepokonanych.
Żadne polskie patałachy nie nakręcą i nie zagrają czegoś takiego. Film wciągający i świetne walki.
Jakie czasy ??? To tak zabrzmiało, jak byś chciał żeby zakazano już dziś tworzyć filmy akcji, bo już były w latach 90-tych. Każdy gatunek filmów się sprzedawał, sprzedaje i będzie sprzedawał. Ludzie chodzą do kin na wszystko, co im się podoba."Niezniszczalni" też akcyjniak i co ?? też nie na te czasy ?? Twoja wypowiedź jest denna.
Jest tempo, zarąbiste kino akcji! Masz racje, dlaczego u nas nie można czegoś podobnego nakręcić? To pierwszy i jedyny film z tego kraju, jaki widziałam i jest super!
Trudno, żebyśmy w Polsce robili filmy w stylu The Raid, bo sztuki walki to nie nasza kultura. Taki Szyc czy Karolak śmiesznie by wyglądał wymiatając jak Rama :) Co nie zmienia faktu, że przydałby się taki rodzimy Gareth Evans, który stworzyłby kino akcji made in Poland, tylko właśnie jak piszecie - żeby to komedii nie przypominało.
Tylko, że u nas jakoś nie finansuje się tego gatunku. U nas albo na smutno o Polsce, albo historycznie o Polsce, albo Kac Wawa :(