Raid

Serbuan maut
2011
7,0 29 tys. ocen
7,0 10 1 28933
7,8 35   krytyków
Raid
powrót do forum filmu Raid

ocenił(a) film na 7

Wytrzymałość tego skośnookiego madafaki który walczył jednocześnie z Ramą i Jaką to materiał na świetną komedię. Za tę scenę zniżam ocenę do 8. Ja rozumiem dobre sceny walki ale jak można dostawać taki wpier*ol, mieć wbitą jakąś pałkę w gardziel i jeszcze napier*alać tych dwóch...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 9
waldeck

niby tak ale pomysł za taką scenę gdzie koleś myśli że jest tak zajebisty że walczy na własne życzenie z dwoma uważam za ciekawy i jeszcze według mnie + tej sceny ten kozak ginie ( no minus za to że zabili go szkiełkiem ).

ocenił(a) film na 7
666Slimak666

Ale po takich obrazeniach jeszcze był w stanie z nimi walczyc?
Przesadzona scena.

ocenił(a) film na 8
waldeck

... przesadzona scena ....

jak i cały film, ale takie filmy się ogląda z przymrużeniem oka. Ja nastawiłem się na sieczke i film moje oczekiwania spełnił. Przyczepiłbym się do kilku scen i faktów ale ogólnie daje mu 7+ a że to indonezyjski film a co ! dam mu 8 :)

Ciekawe kiedy polski przemysł filmowy zacznie produkować coś poza filmami historycznymi, super "komediami" i dramatami.

ocenił(a) film na 7
kucik

Przecież produkujemy.
Horrory - Kac Wawa, Wyjazd Integracyjny itp.

ocenił(a) film na 7
waldeck

To jest film akcji, ma się go dobrze oglądać a nie oceniać jego realizm.

7/10 i polecam fanom oldskulowych filmów walki, znudzonych już amerykańskimi syfami.

ocenił(a) film na 7
Apiseq

Dobra, rozumiem, ale i tak TAKIE COŚ to przesada i nie potrafiłem tego oglądać bez kpiącego uśmieszku na twarzy. Po prostu przesadzili z tą jedną sceną i gdyby nie ona to moje wrażenia by były lepsze

ocenił(a) film na 7
waldeck

No nie wiem, czy akurat ta scena w perspektywie całego filmu była jakoś strasznie przesadzona. Wbicie kawałka świetlówki w szyję nie spowodowałoby masywnego krwotoku( póki jej nie wyjmiesz), więc jeszcze kilka chwil można pożyć, poza tym taki śmiertelny cios spowodowałby wyrzut gigantycznych ilości adrenaliny i endorfin, stąd dodatkowy "kop" z jakim walczy antagonista.

ocenił(a) film na 7
CypherR

Ale czy sądzisz że reżyser myślał o tym kręcąc tę scenę? ;D

ocenił(a) film na 7
waldeck

A dlaczego nie ? Skoro ja na to wpadłem, to reżyser, czy też jakikolwiek z członków ekipy też mógł na to wpaść.

ocenił(a) film na 7
CypherR

Szczerze mówiąc wątpię aby reżyser filmu akcji podczas kręcenia go miał głowę zaprzątniętą myślami o adrenalinie i endorfinach. Po prostu chciał pokazać efektowną napieprzankę i to mu się udało, jednak przesadził w niektórych momentach z czego omawiana scena jest najwyrazistszym tego przykładem