Tego nie da się przeskoczyć - animacja powstała głównie dla nich. Za dzieciaka gry to było moje życie i piszczałem (!) z uciechy widząc mnóstwo znajomych mi tytułów i postaci we współczesnej 'bajce'. Podejrzewam, że nie zasiądę do polskiej wersji - zbyt wiele nieprzetłumaczalnych dowcipów o których wiem mogłoby mi popsuć oglądanie - ale jest to kolejna podpowiedź, że de facto film nie jest głównie dla dzieci. Co jeszcze można o nim powiedzieć? Spójna fabuła!!! Bardziej spójna niż w 'Mrocznym Widmie' czy innych gniotach. Postaci, które wychodzą poza ustalony przez ich grę schemat zachowań. Wspomniane przeze mnie gry słowne i językowe dowcipy. Podobnie jak z grami z lat 80-tych i 90-tych - ta animacja nie jest dla każdego, ale można ją polecić prawie każdemu - chociażby za nietuzinkowy scenariusz - naprawdę odstający od innych współczesnych produkcji pod wieloma względami. Ze względu na poziom ubawu jaki miałem podczas oglądania, spokojnie mogę dać 8/10 - nie więcej, jako że film na kolana nie powala (bo który może obecnie to zrobić), ale jest spójny, zabawny i pouczający. A to naprawdę dużo.