Ralph Demolka to dobra bajka, ale niestety wykłada się na tym czym ten film się reklamował, czyli na nawiązaniach do gier. Większość postaci ze starych gier tylko gdzieś nam mignie, nie jest w ogóle ważna. Jednak to bym był w stanie przeżyć. Najgorsze jest to, że w połowie filmu nawiązania się kończą i zostaje nam typowo bajkowa fabuła. Skoro mieli licencje, to mogli je bardziej wykorzystać. Jeśli chcesz obejrzeć film, bo jesteś starym graczem i liczysz na nawiązania do gier automatowych... to odpuść sobie.
To prawda, ale urzekła mnie animacja, postać Vanellope i no i dubbing. Za to 7,5
Sama produkcja nie jest zła, oglądało się bardzo przyjemnie. No, ale liczyłem na nawiązania. Sam oceniłem na 7, a to dość dobra ocena.
Jestem fanem retro komputerów i gier arcade i nawiązań w filmie było sporo. Retro jest coraz bardziej popularne czy to w filmach czy na kanałach retro na YouTubie i fajnie że również dzieci są z tym zapoznawane bo to również moje złote lata dzieciństwa które tak naprawdę nigdy nie wrócą a spędzało się mnóstwo czasu na automatach i przy komputerze Commodore. Ten film, tak jak "Piksele" oceniam jako dobry. Oby było więcej takich filmów.