PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627920}

Ralph Demolka

Wreck-It Ralph
2012
7,2 84 tys. ocen
7,2 10 1 84389
7,5 52 krytyków
Ralph Demolka
powrót do forum filmu Ralph Demolka

Witam,
Dzisiaj byłem na pokazie przed-premierowym (nagroda w konkursie RMF FM) i naprawdę gorąco polecam!!! Historia dla ludzi w każdym wieku. Myślałem, że się wynudzę i w ogole ale jednak jestem przemile zaskoczony.
Plusy:
- polski dubbing !!! Fantastyczny!!! Szczegolnie Jolanta Fraszyńska jest zajeb.... :) (nawet nie chce znać wersji oryginalnej :) )
- akcja - film bardzo dynamiczny z wieloma zwrotami akcji ( nie jest przewidywalny - co moim zdaniem cieszy )
- fabuła - bardzo ciekawa fabuła nawiązująca do lat młodości rocznikow od 1980 do 1985 ( chodzi mi oczywiście o postacie z gier w ktore graliśmy na automatach takich jak np. Street Fighter :) )
- morał - genialne ukazanie prawdziwych uczuć bohaterow oraz tego co w zyciu najwazniejsze
- animacja - może nie jest to Shrek ale moim zdaniem naprawdę wysoki poziom ( fajne wstawki animacji z automatow do gier - przypominają się oldschoolowe czasy :)
- muzyka - idealnie dopasowuje się do scen w filmie :)
- humor - na bardzo wysokim poziomie. Świetnie wpleciony w dialogi (szczegolnie Vanellope von Schweetz :) )
Minusy:
- obawiam się, że dzieci do ok 10 roku zycia nie bardzo rozpoznają postacie występujące w filmie
- chyba trochę ciut zakrotki :)
- słabe 3D :( - tu się troche zawiodłem. poza kilkoma scenami czułem sie jak na zwykłłym filmie.
Wiecej minusow nie zauważyłem.

Podsumowując.
Ralph Demolka to świetny film (bajka) zarowno dla starszych jak i mlodszych. Mnostwo śmiechu jak i rownież wiele uczuć ( uwaga można się wzruszyć :) ). Warto wybrać się na Ralpha do kina z dzieciakami :)
Moja ocena na Filmweb'ie - 8

PS.
Dawno nie oglądałem tak dobrej animacji :)!!!!

Pozdrawiam i miłego oglądania :)

ocenił(a) film na 10
szurek7

Zgadzam się ze wszytskim, oprócz dubbingu. Był tak koszmarny ze słuchanie go sprawiało mi fizyczny ból. Fraszyńska pasowała do postaci, ale nie popisała się.

ocenił(a) film na 9
Moony006

Nie wiem czemu ludziom się nie podoba dubbing.
Venellopa w oryginale skrzeczała jak Fran Drescher z Pomocy Domowej, Fraszyńską dobrze dobrali.
Dla mnie ogromnym plusem dubbingu są gry słowne - pisałem o tym we wcześniejszych postach.
Co do 3D - może nic nie wylatywało przed ekran, ale cały czas dało się odczuć, że film nie jest płaski a przestrzenny.

ocenił(a) film na 8
szurek7

Ja takze widzialam go na pokazie przedpremierowym i zgadzam sie w 100% z Twoja opinia. Jako ze mam 20 lat, myslalam ze sie wynudze ogladajac film animowany, ale bardzo milo mnie zaskoczyl. Dubbing moim zdaniem genialnie dobrany a Fraszynska w roli Vanellopy - mistrzostwo. Polecam wszystkim bez wzgledu na wiek, bo takze dla doroslego widza bedzie to przezabawna bajka, niecale 2 h pelne smiechu dzieki wysmienitemu humorowi zawartym w dialogach miedzy bohaterami. Polecam!

ocenił(a) film na 8
cyzik6

zawartemu*