Pamiętam gdy Randka w Ciemno wchodziła na ekrany kin , fantastyczne spoty zachęcały do obejrzenia komedii , która wydawała się być świeża i nowatorska . Niestety po tamtym zainteresowaniu pozostał tylko niesmak . RANDKA W CIEMNO okazała się być kolejną Polską , chybioną komedią z cyklu ona spotyka jego a wszyscy i tak wiemy jak to się skończy . Aktorzy grają ( ? ) fatalnie - Borys Szyc i jego sprawdzone miny na nikim już chyba nie zrobią wrażenia , Agnieszka Maciąg jako dziewczyna z charakterkiem , bardziej przekonywała mnie w serialu Teraz Albo Nigdy , tutaj absolutnie do mnie nie trafia , zupełnie jak Lesław Żurek który wydawał się być tylko dodatkiem do tła . Szkoda mi natomiast Zbyszka Zamachowskiego , Bogusia Lindy czy Danuty Stenki którzy zgodzili się wziąść udział w tej żenującej produkcji . Jedyny aktorski plus to Ania Dereszowka , rzucająca wulgaryzmami na lewo i prawo , lecz taką ją widzieliśmy w fantastycznym Lejdis i to w lepszej formie . Oczywiście czym byłaby Polska komedia romantyczna bez ukrytych reklam w tle , które w tej produkcji ewidentnie irytują , co my tu mamy - jak zawsze niezawodny Apart , jest Poczta Kwiatowa oferująca swe usługi bez wychodzenia z domu , jak ktoś się naogląda telewizorów plazmowych , to zawsze może sobie taki sprawić w firmie Samsung , czytając po drodze Twój Styl . Reasumując , gdyby moja ukochana zaprosiła mnie na romantyczny wieczór i puściła RANDKĘ W CIEMNO , boję się że nasza miłość mogła by tego nie przetrwać .