PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506606}
4,9 33 tys. ocen
4,9 10 1 32761
3,2 14 krytyków
Randka w ciemno
powrót do forum filmu Randka w ciemno

Wreszcie doczekałem się filmu który można obejrzeć. Nie wyciska łez z bólu po straconym czasie w kinie. A
wręcz przeciwnie, ci bardziej romantyczni też znajdą coś dla siebie siedząc w kinie :). Przyczepię się
oczywiście bo nie może być tak kolorowo. W pierwszoplanowej roli nie obsadził bym Maciągowej !! (może
dlatego że nie trawie tej drewnianej lali). Lecz role pozostałych aktorów (w szczególności połączenie Szyca z
Dereszowską) dają obraz który z przyjemnością się ogląda :) Nie dam dziesiątki ale dziewięć będzie na
miejscu. Film godny polecenia po ciężkim tygodniu pracy.

tesciowa473

Znowu aktywiści Kina Świat? Rany, zmieńcież ten tekst, bo "dobre do obejrzenia po dniu/tygodniu/miesiącu/roku ciężkiej pracy" jest już strasznie wyświechtane. Podobnie jak "wreszcie film do oglądania"

ocenił(a) film na 5
otis_tarda

A Ty skończ narzekać ...

za krótki <br/>

lukinis131

lekki, przyjemny film, co do obsady nie powinno się mieć większych zastrzeżeń ;)

lukinis131

O, następny nick z cyframi na końcu. Rozumiem, że jak się płodzi ileśtam wcieleń, to w którymś momencie siada wyobraźnia, ale może by tak pracodawcy zainwestowali w jakiś program?

ocenił(a) film na 5
otis_tarda

Śmieszny/na jesteś , to już nie można mieć numeru przy nicku ? Widać ewidentnie , że ktoś jest mocno przewrażliwiony .

otis_tarda

I jeszcze jedno, o moją wyobraźnie to się nie martw ! ciekawe kto kopiuje swoje teksty i wstawia je na inne
strony ?? Twój nick też nie należy do specjalnych, a może po prostu dali ci tak na imię kiedy (użyje twojego
słowa) cię płodzili ??

otis_tarda

skoro uważasz że jestem "aktywistą" jak to napisałeś to chyba większości dystrybutorów, szkoda matole że
nie zadałeś sobie trudu aby przejrzeć historię, w twoim wypadku lepiej zostań w domu, pojeździj na tym
koliberku i zamknij drzwi bo muchy lecą. Z resztą po co ja z tobą rozmawiam ?? wszyscy mi płacą to mam
worek kaski i nie muszę chyba zadawać sobie trudu na pisanie z matołami :)

tesciowa473

Uważaj, bo mogą po premii pojechać za nadmierną agresywność.

tesciowa473

ile Ci zapłacili?

veronicah

Może jakieś argumenty ? przynajmniej jeden?

veronicah

Może jakieś argumenty ? przynajmniej jeden ?

veronicah

Śmiać mi się chce jak czytam te Wasze posty: "ile Ci zapłacili?", "Kolejna osoba, której zapłacili za promowanie filmu" itd... Macie OBSESJĘ. Nie potraficie zrozumieć, że komuś ten film może się spodobać? To, że dla Was ten film to gniot- ok, Wasze zdanie. Ale dlaczego jak ktoś napisze pozytywną opinię o filmie "Ciacho", albo "Randka w ciemno" to jak oszołomy piszecie, że mu płacą za pozytywna opinię? Polecam wizytę u specjalisty, bo popadacie w obłęd...

Ps. Nie oglądałam żadnego z wyżej wymienionych filmów i nie obejrzę, bo podzielam negatywne opinie na temat polskich pseudo komedii. Tak na wszelki wypadek to piszę, żebyście mi nie zarzucili, że zapłacono mi za bronienie osób, które piszą pozytywne opinie o tych filmach i którym RZEKOMO za to zapłacono.

Nie ośmieszajcie się...

ta14

Haha! Jak miło ujrzeć komentarz rozsądnej osoby!:P Jest ich tak niewiele..i
tak szybko odchodzą:P Podzielam Twoje zdanie: Kwalifikujecie się wszyscy do
specjalisty! Idźcie lepiej na spacer do lasu z psem...

ta14

Nie o to chodzi, że ktoś napisze coś dobrego. Sam lubię parę filmów umiarkowanie dobrych i jakoś z tym żyję.

Ale jeśli widzi się po raz kolejny, jak nick typu "cośtamcośtam_przypadkowynumer" pisze recenzję w stylu "Bardzo fajny film, można się odprężyć po całym dniu" - to naprawdę trudno podejrzewać, ze robi to sam z siebie.

otis_tarda

Trudno podejrzewać że sam z siebie odradzasz każdemu Randki w ciemno. Po tobie przynajmniej to widać. Argument: historia twoich wypowiedzi na tym forum.

fly4MAX

Oczywiście. Płacą mi za to wielbiciele ambitnego tajlandzkiego kina i duńskich komedii egzystencjalnych.

otis_tarda

No dobra, macie takie podejrzenia. Jakieś dowody? Proponowano Wam kasę za pisanie pozytywnych opinii, a Wy szlachetnie odmówiliście? Więc o co chodzi. Nawet jeśli- niech sobie piszą. A Wy musicie jak głupki od razu rzucać swoje śmieszne hasła "ile ci zapłacili?". Bo pośród tych RZEKOMO opłaconych pozytywnych zdań na temat filmu znajdują się również te szczere. A Wy węszycie wszędzie spisek.

Ps. Swoją drogą myślę, że większość z tych rzekomo opłaconych opinii to dzieci, które śmieją się z Was i Waszej reakcji. I ja się dołączam do tych salw śmiechu z tego obłędu.

ta14

nie dziwie sie ludziom podejrzewajacym o sponsorowanie wypowiedzi na filmwebie zachwalajacych produkcje. w koncu kazdy wie ze polska kinematografia od czasow kilerów lezy i robi pod siebie

riddick1981

Gdyby nie Pazura to i Kieler też by był do bani :(

ta14

Dowody? Nie. Poszlaki? Owszem.

Zerknij sobie tutaj:

http://www.filmweb.pl/topic/1240667/Jak+tam+aktywi%C5%9Bci+Kino+%C5%9Awiat%2C+do brze+wam+p%C5%82ac%C4%85+za+klak%C4%99.html

Owszem, większość inkryminowanych autorów już poleciała, tym niemniej widziałem na włąsne oczy te wpisy, w linku jest zresztą próbka. Styl zawsze bardzo podobny.

otis_tarda

Ok, może i tak jest. Ale jak napisałam, nie można popadać w paranoję i każdego, kto oceni pozytywnie film oskarżać o branie kasy za promowanie filmu. Są ludzie, którym tego typu filmy odpowiadają.

A Ci co biorą kasę za pisanie pozytywnych opinii (jeśli biorą)- niech sobie piszą jakie te filmy są cudowne, ciekawe, śmieszne i odprężające. Większość już się chyba poznała na polskich komediach romantycznych ostatnich lat i żaden pozytywny komentarz by nie sprawił, że taka osoba wyda na niego pieniądze...

ta14

A ja proponuję byś przed obrzucaniem obelgami (oszołomy, głupki) użytkowników, którzy podejrzliwie patrzą na niektóre specyficzne komentarze, zapoznała się z tematem. Nie mam wątpliwości, że promocja filmu "Ciacho" odbywała się także na forum Filmwebu. Jest to bezczelne dezinformowanie bywalców tego serwisu i należy z takimi praktykami walczyć. Również poprzez poddawanie w wątpliwość zdawkowych, pachnących reklamą postów.

ocenił(a) film na 5
tesciowa473

wyciągnięty przez swoją panią nie zasnąłem na seansie .... to znaczy że da się
obejrzeć dla kobiet na pewno fajniejszy.

kowalio

mi osobiście film też się podobał ... podobał co nie oznacza, że był świetny, ale spokojnie "po pracy" do obejrzenia się nadaje

ps. każdy ma swój gust, swoje doświadczenia i w każdym filmie na co innego zwraca uwagę, więc nikt nie powinien krytykować ani pozytywnych ani negatywnych opinii, bo jak mówi słownikowa definicja opinia jest subiektywnym spojrzeniem ... co najwyżej można podyskutować nad ich słusznością

anja86

Dzięki że nie wszyscy mnie napadają za to co napisałem :) W pewnym momencie zwątpiłem w sens istnienia
tej strony. Dzięki wszystkim którzy nie pojechali po mnie jak po burej suce a reszcie nie dziękuję.
Ps.
adres logowania z innego Kraju chyba nie powinien nikogo w dzisiejszych czasach dziwić ?? (ponoć internet
jest lub ma być anonimowy) :)
pzd

ocenił(a) film na 1
tesciowa473

O klakier nagle przemówił :D Nikt się nie czepia ludzi, którzy piszą pozytywne wypowiedzi jeśli je argumentują. Natomiast jeśli po raz setny widzi się komentarz "fajny film po tygodniu/miesiącu/roku pracy" to się zbiera na wymioty. Nie trzeba być Sherlockiem, żeby być w stanie odróżnić komentarz klakiera od normalnego użytkownika nie wspominając o tym, że taki jełop pisze zawsze z proxy kraju w którym dany film nie jest nawet wyświetlany co jest w ogóle poniżej krytyki :P A jak ktoś nadal twierdzi, że wszyscy tu popadają w paranoję to raczę przejrzeć na oczy i poczytać coś nie coś o formach dzisiejszego marketingu no chyba, że ktoś woli żyć w bańce mydlanej.

Quidy

Nikt się czepia ludzi którzy nie argumentują negatywnych wypowiedzi których jest tu znacznie więcej Sherlocuk:

Gówno dla analfabetów
Ostatnimi czasy wśród ściąganych filmów królują filmy z lektorem, do tego stopnia, że ludzie ściągają chętniej już nawet filmy z komputerowym lektorem niż ten sam film z napisami. I właśnie takim ludziom naprzeciw wychodzą polscy producenci komedii romantycznych typu wspomnianej Randki w ciemno Wiadomo, że taka młoda dziunia ze swoim wymuskanym wybrańcem pójdą na polską komedię romantyczną bo czytać nie trzeba i ładnie się tam ubierają i w ogóle lans.

To twój tekst, nawet ładnie określiłeś widownię i raczyłeś poprzeć to argumentacją. Widać ciągniesz filmy, powinieneś wiedzieć czemu ludzie używają Proxy na forach, nic w tym dziwnego.
Chyba popadłeś w paranoję z której nie potrafisz wyjść lekką ręką, łatwiej oskarżać. Słownictwo też masz z wyższej półki. Nie życzę sobie abyś nazywał mnie jełopem debilu skończony.

ocenił(a) film na 1
tesciowa473

No nie wiem kto tu kogo pierwszy wyzywać zaczyna :) Ja opisuję tylko smutną sytuację związaną z kręgiem odbiorców tego wspaniałego filmu :) a jak ty się tam wybrałeś bo liczyłeś na super rozrywkę to tylko współczuć :) choć ja nadal stoję przy swoim mój drogi klakierku/jełopku jak to się sam nazwałeś :D

Quidy

Jak w większości jednak ty. Lecz się :) jutro będzie za późno;)

Nazwijmy to po imieniu, wyzywasz każdego kto ma odmienne zdanie, brak ci argumentów a samo oskarżenie możesz sobie wsadzić, tylko nie za głęboko bo jesteś gotów oskarżyć mnie o wskazanie drogi do szczęścia :) dla ciebie super rozrywka to Supersamiec :) podaj nocnik bo znowu popuszczę :d a wierz mi potrafię :D

Masz więcej, będziesz miał o czym wnukom opowiadać :

Warto po tygodniu pracy !

Dam sobie nocnik zakosić że pójdziesz do kina, pomyślisz troszkę, nawet dobra ta Randka, potem poprosisz mnie o wybaczenie a ja w swej łaskawości obleje cię z tego nocnika który właśnie zapełniam :)

tesciowa473

i co wy na to ??
http://www.filmweb.pl/Polski+Box+Office+%22Avatar%22+na+%22Randce+w+ciemno%22,Ne ws,id=58085
może przestaniecie się przekrzykiwać nie do końca w temacie filmów ??

ocenił(a) film na 4
tesciowa473

dziewięć na dziesięć, dawno się tak nie ubawiłem hehehe. Wszędzie szyc lub jego penis, ile można ?

MIRILAN

"lekki, przyejmny" sratatata/. po prostu gowniany a nie lekki.szkoda zeby pisac cos wiecej

malpolud22

A M jak miłość to propozycja warta polecenia według twoich postów :D co za dzieci :D dla przypomnienia napisałeś co następuje :

TAKA SŁABA OCENA?
PRZECIEŻ TEN SERIAL OGLĄDA 1/3 POLAKÓW. O CZYM TO ŚWIADCZY? O TYM, ŻE SERIAL SIĘ PODOBA. MNIE RÓWNIEŻ. FABUŁA, AKTORZY ŚWIETNIE DOBRANI, ZARÓWNO SATRSZE POKOLENIE, JAK I NAJMŁODSI, TJ. AKTORZY DZIECIĘCY. WĄTKI RÓWNIEŻ BARDZO CIEKAWE, ŻYCIOWE. SĄDZĘ, ŻE SERIAL TEN POMAGA ZNALEŻĆ ROZWIĄZNIE NA WIELE PROBLEMÓW DOTYZĄCYCH NAS SAMYCH, LUDZI.

ocenił(a) film na 1
tesciowa473

Z tym warto po tygodniu pracy to gdyby mnie też tak jak ciebie przez równy tydzień jechali w każdy otwór za takie klakierowanie to pewnie sam bym tak pisał haha co do reszty tego co piszesz to komedia i szkoda mi czasu na dyskusje, mi za to nie płacą jak tobie :) a teraz sobie możesz wypłakać rzekę, że nie mam argumentów i uciekam itp itd :)

Quidy

Oj nerwy cię wzięły ujj to nie dobrze ale coś zaradzimy nocniczek już prawie mam pełny ;) otwórz grzecznie usta no aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
o tak właśnie, dobry syropek, dobry :) tylko nie włączaj znowu tego Supersamca bo jeszcze coś sobie uszkodzisz ;) idź z kolega pooglądaj M jak miłość to znacznie łagodniejsze kino akcji

tesciowa473

http://pozeracze.com/zwierz/18589][img]http://pozeracze.com/zwierz/18589

Quidy

Quidy- mojej koleżance się podobał film. Znam ją i uwierz mi- nie wzięła kasy od dystrybutora. I jak to skomentujesz? Prowadzi podwójne życie? Ma rozdwojenie jaźni?

Po prostu nie może do Ciebie dotrzeć, że komuś jednak ten film się spodobał. Najlepiej na kogoś wjechać, wyśmiać go i podłapując TOP temat- oskarżyć o reklamowanie filmu.

ocenił(a) film na 1
tesciowa473

Mam odmienne zdanie dla mnie ten film to nieporozumienie i stracone pieniądze