Reanimator

Re-Animator
1985
6,6 6,8 tys. ocen
6,6 10 1 6811
7,3 15   krytyków
Reanimator
powrót do forum filmu Reanimator

ocenił(a) film na 7

Dobry horror lecz trochę z niewykorzystanym potencjałem. Świetna historia, którą można było poprowadzić inaczej. Początek świetny, intrygujący, od samego początku rola Bruce'a Abbotta może się podobać i ten aktor bryluje od samego początku do końca, jego postać jest bardzo fajnie scharakteryzowana. "Szalony doktorek" wprowadza się do piwnicy mieszkania, w którym mieszka ze swoim kolegą po fachu. I ten pomysł jest strzałem w dziesiątkę ale uważam, że można było bardziej wniknąć w jego dokonania w piwnicy, tajemnicze operacje jakie tam przeprowadza. Wydaje mi się, że ta postać mogła być jeszcze bardziej tajemnicza a tymczasem zbyt szybko inni bohaterzy dowiadują się o jego "akcjach reanimacyjnych" i tajemniczość szybko znika. Fakt, że dalej również zdarzenia ciekawie układają się w kostnicy a nam przypominają się różne filmy o zombie. Efekty specjalne są wystarczająco dobre. W pewnym momencie "Reanimator" się trochę przejada i brakuje świeżych pomysłów. No dobrze, jest pomysł porozumiewania się korpusu z odciętą głową, ale nie nazwałbym go trafionym pomysłem. Końcówka jest jednak udana, dużo się w niej dzieje, sporo efektów gore. Ostatnia scena przypomina mi trochę końcówkę "Smętarzu Dla Zwierzaków". Moja ocena: 7/10.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa