PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=876601}

Rebel Moon - Część 1: Dziecko ognia

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire
2023
5,1 22 tys. ocen
5,1 10 1 22191
3,9 25 krytyków
Rebel Moon - Część 1: Dziecko ognia
powrót do forum filmu Rebel Moon - Część 1: Dziecko ognia

Bingo netflixa
Alfa femina na siłę - jest
Gra aktorska feminy na poziomie pamiętników w wakacji - jest
Czarny koks - jest
Azjatka koks - jest
Indianin koks - jest
Wątek homo - jest
Słaby bialy mężczyzna koło 30tki którego femina traktuje jak psa - jest
Złol bialy rosyjski niemiec - jest
Fabuła tragiczna nie trzymająca sie kupy bo liczy się tylko to powyżej - jest

Czyli standardowo jeśli wam się nie spodoba to jesteście rasistami, ksenofobami, homofobami i białymi koło 30tki.

ocenił(a) film na 4
Saszowski

No i dobrodusznych komunistów z kołchozu napadają brutalni faszyści - jest :).

ocenił(a) film na 7
mordachamordasinski

Rasistowski to film jest. Tylko od drugiej strony.

ocenił(a) film na 3
Saszowski

Dokładnie tak. Można jeszcze dopisać, zlepek "najlepszych" części z innych filmów - jest (np. Avatar - dosiadanie ptaka, Gwiezdne Wojny, Siedmiu Samurajów, itd.)

Arkoth

Mi ten ptak jak i cała z nim akcja przypominał bardziej Harrego Pottera.

ocenił(a) film na 2
perun_6

No totalnie, Hardodziob!

ocenił(a) film na 10
Saszowski

w alternatywnym normalnym świecie:
Naturalny bohater czyli silny bystry facet - jest
Gra aktorska silnego bystrego faceta na poziomie silnego bystrego faceta - jest
Czarny złol - jest
Azjatycki złol - jest
Indianin skalpujący żonę bialego silnego bystrego faceta - jest
Piękny wątek hetero - jest
Słaba piękna kobieta koło 30tki którą nasz bohater traktuje jak gentelmanski łotrzyk - jest

Fabuła okazuje się sensowna, bo sensownie dobrani bohaterowie i wydarzenia - są!

Tomcare

Koleś z filmwebu, który tylko ze względu na politpoprawność i woke zawarte w filmie ocenia coś takiego na 10 - jest

ocenił(a) film na 4
Wake_up_sheep

xDDD Dobre :)

Wake_up_sheep

Hahaha w punkt!

ocenił(a) film na 10
Wake_up_sheep

jak coś wygląda jak gwno i smierdzi jak gwno, to jest gwnem choćby w to wetknąć parę kwiatków

Tomcare

I to jest doskonałe podsumowanie tego filmu!

Tomcare

To "0" więc obok jedynki kliknęło Ci się omyłkowo przy ocenianiu?

Wake_up_sheep

Nie, zero to jego podpis.

ocenił(a) film na 2
Pawel_Mi_filmweb

Hahahah. Nie wiesz, ile radości mi dałeś tym komentarzem.

Wake_up_sheep

Nie powiem... Zaorałeś gościa totalnie... Aż nie wypada się śmiać bo szkoda się gościa robi.

Tomcare

Komentarz pajaca - jest.

ocenił(a) film na 1
Tomcare

chlop co diune i bladerunnera ocenia na 1, temu smierdzacemu klocowi daje 10 xDDDDDDDDD

grim_10

Bo diune to flaki z olejem przy rebel moon. Co z tego, że wzieli zendaye, thanosa i inne gwiazdki jak to po prostu nuda. Obejrzałem obie części i jedyne co mi się podobało to efekty/technologie. Reszta lipa. W rebel moon chociaż jest namiastka star warsów czy innych filmów i więcej akcji. Fakt slow mo jest za dużo, czasem wieje kiczem itd ale przynajmniej nie zasypiałem xD Ogólnie ocenami i komentarzami na filmweb nie ma sięco sugerować bo nie obejrzałbym przez to z połowy filmów. W obecnych czasach ciężko jest oczekiwać wielkich dzieł kiedy wszystko już było, a tu sami tacy "krytycy" co nawet animacji by nie umieli nagrać a co dopiero film :P Znafcy haha

Ram_3

Diuna to dobrze zrobiony film i jest w nim jakieś staranie, a to wygląda jak komputerowy generyczny film od Netflixa i z tego co udało mi się zobaczyć to faktycznie nim jest. Ocenami właśnie wolę się sugerować bo są miarodajne i większość ludzi raczej ze sobą się zgadza co było dobre a co nie, twoja opinia to wyjątek. Diuna > to co wyrabia teraz Snyder

Ram_3

Idąc Twoją "logiką" to czy jeśli ktoś nie umie upiec chleba to nie powinien potrafić odróżnić dobrego chleba od gówna?

ocenił(a) film na 4
Ram_3

No, Diuna była tak nudna, że aż Rebel Moon zapożyczył sobie kilka rozwiązań/nazw dziwnie podobnych do tych z Diuny - jakaś Macierz (bliżej nieokreślona), ghoule, imperator pociągający za sznurki, przepowiednia...

ocenił(a) film na 1
Tomcare

alternatywnym swiecie patolemingozy objawowej?

Tomcare

To śmieszne kiedy taki gość jak Ty daje Deadpool & Wolverine 1 bo nie było wątku gejowskiego :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Tomcare

Coś pomyliłeś. Nie jestem LGBTQXYZRTVAGD+-

ocenił(a) film na 8
Tomcare

W alternatywnym normalnym świecie: białe złole są

ocenił(a) film na 8
Buttman_1973

Białe złole pochodzenia anglosaskiego jako dawni kolonialiści odpowiadają za całe zło tego świata. Koniec żartów obudź się koleś, w tym świecie nadal byłbyś tylko "polaczkiem"

ocenił(a) film na 6
Saszowski

LGBT+tentacle sex Oglądalem wczoraj film REBEL MOON - Część 1 Dziecko Ognia to takie , LGBT+tentacle sex,Imperialni mają Rosyjskie munduty a na buntowników mówią ze to Rewolucici jak w Rosji, a Rebelianci to Pewne takie kraje jak Ukraina-Gruzja-Polska-Japonia-Palestyna, tylko w filmie zabrakło 4Rzeszy UE Imperiatora Tuska.

vAkatsuki

Już w połowie filmu a raczej tego kiczu, odpadłem. Snyder na żywca zerżnął z kilku filmów i bez ładu i składu zmiksował to "dzieło" tragedia...

ocenił(a) film na 1
vAkatsuki

ale jest kaczystan kołchozowy - jak obszył

ocenił(a) film na 4
Saszowski

Gdzie tam był wątek homo?

Robik557

Chyba chodziło o tę scenę w barze.

ocenił(a) film na 4
0x90h

Jakoś nie skojarzyło mi się.

Robik557

No wydaję mi się, że autorowi komentarza chodziło o scenę 50:09, więcej wątków nie pamiętam.

ocenił(a) film na 6
Robik557

w filmie LGBT+tentacle sex,Imperialni mają Rosyjskie munduty a na buntowników mówią ze to Rewolucici jak w Rosji, a Rebelianci to Pewne takie kraje jak Ukraina-Gruzja-Polska-Japonia-Palestyna. początek filmu scena w barze.

Robik557

Hahahah to już niezły trzeba mieć homoradar

ocenił(a) film na 8
niemamnickabuu

Koleś pewnie sam jest gejem na zasadzie lustra. To czego nienawidzimy najbardziej jest tak naprawdę częścią nas którą wypieramy.

ocenił(a) film na 10
Robik557

jedna z postaci to omoniewiadomo-wiadomo. A scena w barze faktyczochydna w siedmiokolorowym stylu

Saszowski

Nie oglądam zbyt dużo filmów Netflix'a, ale czy ktoś potrafi wskazać jakiś inny film, który ma większość tych rzeczy do odhaczenia.

0x90h

Obejrzyj sobie produkcje historyczne i nie tylko. Robienie z białego króla, królowej czy Jarla czarnego/czarnej tylko dlatego żeby się podobało mniejszości to coś czego nigdy nie zaakceptuję. Jeszcze parę takich produkcji i już nie ludzie, a rządy będą pozywać Netflixa jeśli mają choć za grosz poczucia przyzwoitości. Nie dołożę nawet grosika do takiego ścierwa i jedyne co obecnie mogę obejrzeć od nich to Shogun.

ocenił(a) film na 7
Saszowski

Może film jest przewidywalny i wtórny, ale da się obejrzeć bez krwawienia z oczu, jak ostatnie Marwele i wakandy. Za to dubbing i feminatywy w rodzaju "oficerki" mogli by sobie darować. Jest już wystarczająco dużo opalonych i LPG+

ocenił(a) film na 1
Saszowski

Ludzie chyba nie widzieli dobrych filmów, średnia ocena 5,1? Ludzie mało jeszcze widzieli. Taki film nie powinien mieć oceny większej niż 2.0/10

Kruloser

no to polec cos godnego i wyzej ocenianego, co powstalo dajmy na to w 3 ostatnich latach…

Saszowski

Saszowski, "jeśli wam się nie spodoba to jesteście rasistami, ksenofobami, homofobami". Tak, ale mamy też wady.

ocenił(a) film na 5
Saszowski

Film jest średni, ale twój komentarz na poziomie zakompleksionego bałwana.

ocenił(a) film na 4
Saszowski

Masz rację, gdyby wszystkie postacie były białymi hetero mężczyznami w wieku 25-50 ten film byłby niesamowity!

Saszowski

Aż tak wesoło? A miałam ochotę.

ocenił(a) film na 3
Saszowski

Bialy komentujacy hetero ksenofob -jest

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Godoghan

Idź na strajk kobiet.