6,3 17 tys. ocen
6,3 10 1 16542
6,7 24 krytyków
Rebel Ridge
powrót do forum filmu Rebel Ridge

Rola główna nie została zagrana tylko wypatrzona jednym wyrazem twarzy, ba, nawet nie widzimy przemiany, zmiany tonu głosu czy czegokolwiek w mimice w momentach "akcji" a momenty "złości" są godne pożałowania - bardzo średnie aktorstwo i reżyseria kiedy bez wyraźnego zamiaru postacie drugoplanowe grają lepiej od leadu.
Po drugie primo - ultimo, w mojej opinii film rozciągnięty ponad 2 godziny sic! we filmie z małą ilością akcji z głupim a przede wszystkim niewiarygodnym scenariuszem.... np:
Pierwsza potyczka Naszego bad boya z komendantem i jego przybocznym kiedy jest oczywiste że zwlekają ze swoją choreografią żeby nasz John James Rambo z TEMU zdążył rozładować im broń zamiast ją odrzucić, takie durne momenty można w tym filmie mnożyć, wchodzą do piwnicy i nie czują rozlanej terpentyny - AHA OK, COVID.
Chcesz kogoś naćpać to co robisz a no wstrzykujesz mu w żyłe podczas snu i liczysz że sie nie obudzi (ahahahha) zamiast dosypać coś do napoju w lodówce - TO MA SENS! Liczbe okazji które mieli żeby go zastrzelić już pomine...
Robienie z widza debila to największy grzech jaki może popełnić scenarzysta i reżyser.
Ogólnie gdyby ten film był pół godziny krótszy bez kilku wątków i kolejnych "ostatecznych starć" to byłby dużo lepszy a widz nic by nie stracił.
5/10 zapychacz netflixowy jakich wiele nie ma sie zupełnie czym podniecać. Lepiej zmontowany z kilkoma poprawkami miał potęcjał na dobry film ale dostaliśmy co dostaliśmy Plus jaki przychodzi mi na myśl to że przynajmniej nie jest to paździerz pokroju "Beekeeper" z 2024 który był chyba najgorszym akcyjniakiem jaki oglądałem.