PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=788168}

Rebelia

Captive State
2019
5,7 7,2 tys. ocen
5,7 10 1 7184
6,2 4 krytyków
Rebelia
powrót do forum filmu Rebelia

Przez chwilę gdy oglądałem dwie ciemnoskóre twarze głównych aktorów nawołujące iż "karaluchy należy zabić " poczułem deja vu i pomyślałem przez krótką chwilę iż oglądam całkiem inny film .Że nie patrzę na gówniany film s-f klasy "b" czy nawet "c"tylko na moralitet posługujący się alegorią ,obraz próbujący ukazać ludobójstwo w Rwandzie i uniwersalne mechanizmy które do ludobójstwa prowadzą etc. Niestety film okazał się dosłowny niczym biegunka .Jedyna rzecz którą mogę zaliczyć na plus to dobrze oddany klimat beznadziei .Przypomniało mnie się moja pierwsze w dzieciństwie podejście do "Roku 1984" Georga Orwella i wrażenie jakie pozostawiła po sobie tyrada O'Briena aprops władzy,całe to “If you want a vision of the future, imagine a boot stamping on a human face – forever.”bleble ble etc Pomyślałem siebie wtedy iż z takiej beznadziejnej sytuacji od takich ludzkich potworków ," kapłanów władzy " itp uratować mogłaby na nas już chyba jedynie OBCA CYWILIZACJA .

ocenił(a) film na 3
baszarteg_filmweb

Na szczęście rok 1984 się nie sprawdził ,mamy rok 2019 ,nigdzie na świecie nie ma tajnej policji,nie ma myślo-zbrodni,nikt nikogo nie torturuje (prawda?) na świecie nie ma Emmanuela Goldsteina czy innego Sorosa w Anglii nikt nie chodzi do więzienia z powodu myślo-zbrodni czy też za poparcia ideii wolności słowa,Żydzi przestali być uniwersalnym kozłem ofiarnym itp itd No całe szczęście...

ocenił(a) film na 3
baszarteg_filmweb

Po ludobójstwie Ormian dokonanej przez Turków, po Shoah dokonanym na Żydach po ludobójstwie Romów,Słowian ,homoseksualistów,osób chorych psychicznie i upośledzonych .Po zbrodniach nazizmu ,komunizmu ,ludobójstwie w Rwandzie ,obecnemu ludobójstwu Chrześcijan ,Jazydów etc aż dziw bierze że nasze masowe lęki mogą jeszcze być poruszane przez ufoludki. Niestety diabły i demony wykitowały i słabo znoszą próbę czasu a obcy to w końcu samograj .Koniec końców powszechnie znany fakt że aby zobaczyć największe zagrożenie dla człowieka wystarczy popatrzeć w lustro gryzie się z "be positive,think positive " etc

A tak z drugiej strony i mniej serio to X muza bez Alienów ,Predatorów itp byłaby o wiele uboższa ...Hymn no a co Wy o tym myślicie?

użytkownik usunięty
baszarteg_filmweb

Sami siebie niszczymy od środka, pazerna władza rozkrada to co społeczeństwo wyprodukuje, tymczasem cały świat opiera się na paliwach kopalnych, które w końcu się skończą, ludzi na świecie coraz więcej, nikt nie szuka żadnej alternatywy, żyjemy dniem dzisiejszym nastawieni w 100% na konsumpcję i eksploatację. Paradoksalnie zabije nas rozwój cywilizacji do którego tak dążymy wszelkimi środkami nie bacząc na konsekwencje. Świat który kształtował się milionami lat zdołaliśmy zmienić w kilka dziesięcioleci i nie potrzeba tu żadnych kosmitów, wojen, atomówek, czy sztucznej inteligencji, zabije nas nasza własna ignorancja i pycha. Człowiekowi wydaje się, że podporządkował sobie Ziemię i naturę, nic bardziej mylnego, tniemy w coraz szybszym tempie gałąź na której siedzimy. Wszyscy.

ocenił(a) film na 8
baszarteg_filmweb

Już po Twoim pierwszym zdaniu ciężko się czyta to co napisałeś. Proponuje więcej oczytania. Może czarnoskóry światopogląd ci się zmienia, o ile wiesz o co mi chodzi...

ocenił(a) film na 3
veteranos88

Wiem o co ci chodzi należysz do „White Pride” lub „White Power” ewentualnie do North American Man/Boy Love Association grupy zaangażowanej w legalizację pedofilii..Nie podzielam twoich poglądów bardzo oględnie rzecz ujmując, więcej uważam podobne poglądy za zbrodnie .Wszystkie trzy wymienione z nazwy organizacje analogicznie .

baszarteg_filmweb

Czoła stawiła Karaluchom, z odwagą poświęcenia własnego życia, kamanda złożona m.in. z grubasa, prostytutki, czarnoskórego, transwestyty, lesbijki, latynoskiego ex-marines, azjaty itd. Glory, glory, hallelujah!