Red

2010
7,1 128 tys. ocen
7,1 10 1 127686
6,4 33 krytyków
Red
powrót do forum filmu Red

Świetna zabawa

ocenił(a) film na 8

Poszedłem na ten film dla jaj, skoro taka obsada, niezłe recenzje, ale nie spodziewałem sie
niczego na wysokim poziomie, a tu bardzo miła niespodzianka - świetna zabawa, jedna z
lepszych komedii jakie ostatnim czasem oglądałem, chociaż nie jestem fanem tego
gatunku, ale w końcu każdy lubi sie pośmiać :D 8,3/10

ocenił(a) film na 8
astrawa

Ja nigdy nie nudzę się z Brucem Willisem i od czasów Szklanych Pułapek jestem jego megafanką, więc REDa pominąć nie mogłam.
Widać już po nim znaki czasu, ale w samym scenariuszu uwzględniono jego własny dystans do swojego wieku. To samo w przypadku Morgana Freemana i Johna Malkovicha.
Cała historia spisku mającego na celu eliminację starej kadry CIA jest dość prosta w swojej budowie. Ale z poczuciem humoru twórców (widzę niemałe podobieństwo do czarnego humoru z Jak ugryźć 10 milionów) tworzy niesamowity klimat. I chyba ten lekki dowcip sprawia, że jest to film podczas którego nie można się nudzić bez względu na to czy trafimy na scenę strzelanki czy ucieczki.
Na dokładkę, żeby już tak nie słodzić, dodam, że sama chciałabym mieć taką formę jaką mieli dublerzy Brucea w scenach z użyciem broni. Jednak nie do końca wierze, że on sam w nich grał;)