Red

2010
7,1 128 tys. ocen
7,1 10 1 127685
6,4 33 krytyków
Red
powrót do forum filmu Red

Goshh

ocenił(a) film na 5

Willisa i Malkovicha bardzo lubię ( ten ostatni świetnie zagrał w Burn after reading ; pl Tajne przez poufne, czy coś takiego ;)No to tutaj się nie popisał, cóż taka rola..Średnio co 5 min łapałam się głowę i zasłaniałam oczy, z podziwu dla aktorów że wystąpili w takim ehmm, czymś..i dla pomysłodawcy, bo ani to śmieszne nie było, ani inteligentne, rozrywkowe hmm średniawo. Wiem ze to gatunek z tych lekkich odmóżdżających, ale oczekiwałam trochę lepszej rozrywki..ledwo wytrwałam do końca. 5/ 10

ocenił(a) film na 5
rocknrolla_84

mam podobne odczucia
spodziewalem sie lepszej gry aktorskiej (nawet jak na tak lekki film) a dostalem sztucznosc na kazdym kroku (ewentualnie Brian Cox utrzymal pewien poziom)
muzyka dla mnie zupelnie niezauwazalna
zdjecia poza paroma scenami nie odznaczaly sie niczym oryginalnym
Mary Louis-Parker wkurzala mnie od poczatku do konca filmu, a Bruce Willis sprawial wrazenie, jakby gral tam za kare (jak sobie przypomne skacowanego Johna McLane'a ze Szklanej Pulapki 3, albo Tulipana z Jak ukrasc 10 mln to nijak nie mgoe go przystawic do roli w RED)
Humor - ten bardziej subtelny byl bardzo fajny, ale wiekszosc gagow to takie tanie zarty

niemniej film sie w sumie nie nudzi, da sie obejrzec do konca (zwlaszcza, jak nie wymaga sie wiele od aktorow) i 'delektowac' sie rozwojem akcji
podobnie jak rocknrolla_84 daje 5, bo niezlym to bym tego filmu nie nazwal, ale nie jest tez na tyle slaby, zeby go ludziom odradzac

ocenił(a) film na 7
rafkulak

co do bruce'a to chyba zbyt surowo oceniłeś, ale ok. Mi się akurat humor podobał, niepotrzebna rozpierducha z vice prezydentem, lub tez nie w takiej duzej skali. Nie wiem czy Wasze wprawne oko obserwatora zauwazylo nasza rodzimą wódkę, bodajze u victorii w hacjendzie stał sobie pan Sobieski :)

ocenił(a) film na 5
Slash87

Willis rozpoczął jakiś czas temu światowe tournee w promowaniu wódki Sobieski, it's all about the money..;) a ujęcie wódki nie sposób przeoczyć;)

ocenił(a) film na 7
rocknrolla_84

z tego co kiedyś wyczytałem jest udziałowcem w sobieskim, czy ma procent od sprzedaży czy coś takiego;) So I think u might be right, it's all about the money :)

ocenił(a) film na 5
Slash87

heh , wiesz co nie ważne, a niech tam se robią pieniądze, ważne że ty, a zatem wybaczam wcześniejszą w miarę pozytywną recenzję (dobra wyjaśnię, postać slasha, przynosi mi szczęście w guitar hero, a gram od niedawna,a hmm zresztą nieważne , ;) ale to tak chyba poza topic-kiem..;)nie no film nie był aż tak tragiczny, pytanie..po co robić takie filmy? po minucie zapomniałam że go oglądałam, a osobiście lubię wiliisa, i ten jego głupkowaty uśmiech. No szkoda :)

ocenił(a) film na 7
rocknrolla_84

hehe, moze przesadzilem, lubia taka tematyke i pewnie dlatego zabraklo surowego oka czujnego obserwatora;) cheerz

ocenił(a) film na 8
rocknrolla_84

Malkovitch aktorsko jes wręcz genialny w tym filmie (jak z resztą w niemal kazdym), a reszta radzi sobie lepiej niż dobrze. Film w swj klasie wyśmienity.

użytkownik usunięty
Fidel-F2

haha Malkovitch - genialny.
byłam do filmu sceptycznie nastawiona, a tu zaskoczenie.