PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484297}

Red

2010
7,1 128 tys. ocen
7,1 10 1 127540
6,4 42 krytyków
Red
powrót do forum filmu Red

...wyśmienicie, przymykając oko na realizm, film jest naprawdę świetny, sceny i dialogi
dopracowane, gra aktorów na najwyższym poziomie.
Co prawda jest kilka wątków, które reżyser mógł rozegrać lepiej (np. miłosny), ale ogólnie
jest to jak dla mnie rewelacyjny film :)

LTMek

Szczerze powiedziawszy nie wiem skąd tyle negatywnych komentarzy na temat tego filmu. Ja oglądałem i bardzo mi się spodobał. Może nie emocjonuje tak jak szklana pułapka, ale w dobie dzisiejszych "filmów" które można co najwyżej porównać z reklamami telewizyjnymi, to RED nawet mi się spodobał. Problem ludzi polega na tym że nie potrafią podejść do filmu jak do filmu. Nie potrafią pogodzić komedii z sensacją. No i co najważniejsze, styl filmów zmienił się tak bardzo że następne pokolenia nawet nie będą wiedziały kto to był Bruce Willis. Smutne jest patrzeć jak kino umiera, a dobre filmy coraz rzadziej się pojawiają na ekranach kin. Jednak RED jest całkiem niezły i przyjemnie było obejrzeć nowy tytuł który chodź odrobinę przypomniał mi stare dobre czasy.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
snajper414

Dokładnie! :)
Moim zdaniem Robert Schwentke pogodził te dwa rodzaje idealnie, dzięki czemu otrzymujemy dobry film akcji z naprawdę niezłą dawką humoru.

ocenił(a) film na 7
LTMek

Świetna komedia sensacyjna, choć nie aż tak cudownie absurdalna jak "Tylko strzelaj". A zobaczyć Helen Mirren w wieczorowej sukni, wojskowych butach i MP5 w dłoni - bezcenne.

ocenił(a) film na 9
lt_col_John_Sheppard

... albo z tą wielką giwerą snajperską ... Pewnikiem celowo niektórym aktorom przydzielone zaskakujące role i widzimy ich w całkiem odmiennych sytuacjach niż można byłoby się spodziewać. Film w swojej kategorii doskonały - bez dłużyzn, akcja przez cały czas. Oczywiście to lekkie kino rozrywkowe więc nie należy doszukiwać się wyższych treści czy realizmu. Ten film służy wyłącznie dla dobrej zabawy (również dla całej super gwiazdorskiej obsady aktorskiej).