Red

2010
7,1 128 tys. ocen
7,1 10 1 127685
6,4 33 krytyków
Red
powrót do forum filmu Red

a film na średnią ponad 7. Coś tu nie gra :P

ocenił(a) film na 8
Krzysto

Bo ci którym film się podobał mają gdzieś takiego komentarze...

ocenił(a) film na 3
_illusion_

a moze ci, ktorym film sie podobal: "nie maja nic maja pojecia o prawdziwym kinie" ??

ocenił(a) film na 7
efc_2

"Prawdziwe kino" ciekawe określenie nie mówiące kompletnie nic. Nie ma czegoś takiego jak "prawdziwe kino" bo co to niby miałoby znaczyć? Są filmy bardziej ambitne po których przychodzi refleksja czy czas do przemyśleń i mniej, takie które maja bawić, czy rozluźnić kogoś po ciężkim dniu pracy. Ten film zdecydowanie należy do tego drugiego typu i pod takim kątem należy go oceniać, przynajmniej ja tak uważam. Nie będę przecież stawiał na równi filmu typu Forrest Gump z Red bo to nie ma kompletnego sensu. Dlatego uważam, że film spełnia swoją rolę i może się podobać dla kogoś kto nie szuka wyspecjalizowanej rozrywki.

ocenił(a) film na 7
efc_2

Ten film z założenia nie miał być ambitny. To komedia sensacyjna i jako ten gatunek wypadł nieźle. Taki film ma odprężyć, a nie nadwyrężać szare komórki.

ocenił(a) film na 3
robi_cop71

ale mnie on rozwalil swoim niedopracowaniem.... jesli ktos oglada wiecej filmow niz przecietny zjadacz chleba, nietrudno mu bedzie zauwazyc, ze zostal zrobiony "na odwal".... zupelnie wielkie gwiazdki sie nie przykladaly....

ale co tu argumentowac, jesli "elektorat" ów film ma wiadomo jaki....

zatem porzucam zbedna polemike i daje sobie spokoj....

ocenił(a) film na 7
efc_2

Zgadzam się, że został zrobiony trochę "na odwal", szczególnie z taka obsadą. Sądzę jednak, że trochę zagalopowałeś się ze swoją krytyką. Starasz się stawiać w roli krytyka filmowego, gdyż jako "znawca" oglądasz więcej niż przeciętny zjadacz chleba, a tacy przeciętni nie maja pojęcia o "prawdziwym kinie". Trzeba chyba liczyć się ze zdaniem "nieprzeciętnego" i ten film wrzucić do rynsztoka. Wyluzuj trochę.

ocenił(a) film na 3
robi_cop71

zgadzam się że w swojej konwencji (amerykańskich bezmuzgowych komedii) może nie jest najgorszy i pewnie może się podobać, ale nie mi. nawet od komedii oczekuję czegoś więcej.