5/10! Nudny i nieśmieszny. Ocena zawyżona jedynie ze względu na Malkovicha i moment wysiadania Bruce'a z radiowozu.
"Ocena zawyżona jedynie ze względu na Malkovicha i moment wysiadania Bruce'a z radiowozu."
ja dałem 6/10 (ten jeden punkt dołożyłem za Sobieskiego :P )
Zgadza się, też zauważyłem Sobieskiego :). 1.00.20, czy jakoś tak (w "Orlim gnieździe"). Ciekawy akcent, zwłaszcza, że Willis ową wódkę reklamował :). A film swoją drogą jest ciekawą próbą, według mnie zasługuje na uznanie... 6.5/10
zgadzam się, za wyjątkiem tego malkovicha - wedlug mnie gosciu jest jak po dragach i z obcietymi jajami.
dalem 2/10
bla bla bla... nie pamiętam ile mu dałam, ale był świetny jako kino rozrywkowe (a o to chodziło!). Autor wątku śmiał się cały seans, a zazdrości Bruce'owi JAJ!
No, ja nie zrozumiałam FINEZJI I GENIUSZU tego filmu :)
Chyba mało filmów widziałaś... (bez obrazy) :P
Zaśmiałam się parę razy,a le film to przeciętniak.
Chyba mało filmów widziałaś... - panienko, to bardziej pasuje do ciebie, bo gadasz bzdury. Red to swietna parodia z takich twardzielow jak bruce willis. dobre dialogi i duza dawka smiechu.
widze, ze w ulubionych filmach, masz kilka dobrych pozycji, ale to nie czyni z ciebie recenzenta, ktory moglby pozwolic sobie na takie teksty.
No, ten film zdecydowanie nie jest BARDZO DOBRY, jest okej :)
Uważam, ze napisanie, że ten film jest genialny i pełen finezji, nie jest zbyt trafne.
Czy mam dobre pozycje - to już subiektywna ocena każdego.
Na Redzie mój chłopak i jego kumple zasnęli :)
Red nie ejst arcydzielem. to dobra komedia sensacyjna i nie wiem jak mozna bylo zasnac na tym filmie. rozumiem, ze nie kazdemu sie spodoba, ale bez przesady.
P,S
Na Redzie mój chłopak i jego kumple zasnęli - tego typu teksty pisano do mnie juz wiele razy przez ludzi, ktorzy nie wiedzieli co napisac. nie wiem jak jest w tym przypadku, ale pewnie mija sie to z prawda.
taka argumentacja mnie zastanawia...:)
być może "chłopak i jego kumple" wolą kino pełne treści, mają wstręt do współczesnych komedii sensacyjnych, Willisa lub nie podoba im się kolor czerwony:) szkoda, że nam tego nie wyjaśnią...:)
Jak dobra komedia może nie mieć prawie żadnych zabawnych momentów (a te, które były dla mnie śmieszne wynikały z nieudolności twórców)? Jak dobry film może mieć tak idiotyczny i banalny scenariusz?
@zlosnica
Rozumiem, że Ty wolisz kino pełne formy...? Tej Red też nie miał!
Ludzie, jak możecie bronić tego szajsu?
"Na Redzie mój chłopak i jego kumple zasnęli :)" <-- pisałam chyba, że odnoszę się do takiego argumentu (nie do filmu):) też kilka razy podobne widziałam...
ja lubię różne kino... 'Red' był ok wg mnie:)
O gustach się nie dyskutuje, ale patrząc obiektywnie Red był słabiutki. Żaden element sztuki filmowej nie stał na takim poziomie, żeby nazwać ten film dobrym!
Twoja ocena nie idzie w parze z Twoją wypowiedzią :) Widać masz inne zdanie na temat szajsu... skoro szajs to u Ciebie ocena 5/10...
szajsowi to możesz dać góra 3/10... (wg tej skali z filmwebu) bo 1 - to jest wg FW - nieporozumienie 2- bardzo zły 3 - słaby.. no a 4 to już jest oznaczone jako "ujdzie" więc jakoś pod szajs już raczej nie bardzo..a Ty dałeś 4/10 czyli uznałeś film za średni... a tu nagle piszesz "szajs" hmm czyżby pomyłka czy piszesz by pisać nie pamiętając jaką ocenę wystawiłeś? ;p
Przeczytaj pierwszy post w temacie. Nie muszę Ci się tłumaczyć ze swoich wypowiedzi i wystawianych ocen.
widziałem REDa przedwczoraj, i mało co nie zasnąłem. Daję 5/10, ze względu na dobrą obsadę, ale film jest po prostu maksymalnie średni. Akcji mało, scenariusz jak w co drugim sensacyjnym, kilka niezłych dowcipów, ale nic oprócz. Żadnego zaskoczenia, nic. I co niby zaskakującego w tym, że Willis swoją wódkę reklamuje przy okazji.