Red

2010
7,1 128 tys. ocen
7,1 10 1 127685
6,4 33 krytyków
Red
powrót do forum filmu Red

5/10! Nudny i nieśmieszny. Ocena zawyżona jedynie ze względu na Malkovicha i moment wysiadania Bruce'a z radiowozu.

mmar88

hehe
oczywiscie tez podpisuje sie

ocenił(a) film na 6
mmar88

"Ocena zawyżona jedynie ze względu na Malkovicha i moment wysiadania Bruce'a z radiowozu."
ja dałem 6/10 (ten jeden punkt dołożyłem za Sobieskiego :P )

James_House

Zgadza się, też zauważyłem Sobieskiego :). 1.00.20, czy jakoś tak (w "Orlim gnieździe"). Ciekawy akcent, zwłaszcza, że Willis ową wódkę reklamował :). A film swoją drogą jest ciekawą próbą, według mnie zasługuje na uznanie... 6.5/10

ocenił(a) film na 2
mmar88

zgadzam się, za wyjątkiem tego malkovicha - wedlug mnie gosciu jest jak po dragach i z obcietymi jajami.
dalem 2/10

ocenił(a) film na 8
mmar88

bla bla bla... nie pamiętam ile mu dałam, ale był świetny jako kino rozrywkowe (a o to chodziło!). Autor wątku śmiał się cały seans, a zazdrości Bruce'owi JAJ!

ocenił(a) film na 5
lenamlena

NIE KARMIĆ TROLLA! Śmiałem się jedynie z debilizmu twórców.

ocenił(a) film na 8
mmar88

Może zwyczajnie nie zrozumiałeś ich finezji i geniuszu? ;))

ocenił(a) film na 5
lenamlena

No, ja nie zrozumiałam FINEZJI I GENIUSZU tego filmu :)
Chyba mało filmów widziałaś... (bez obrazy) :P

Zaśmiałam się parę razy,a le film to przeciętniak.

ocenił(a) film na 8
Bris

Chyba mało filmów widziałaś... - panienko, to bardziej pasuje do ciebie, bo gadasz bzdury. Red to swietna parodia z takich twardzielow jak bruce willis. dobre dialogi i duza dawka smiechu.

widze, ze w ulubionych filmach, masz kilka dobrych pozycji, ale to nie czyni z ciebie recenzenta, ktory moglby pozwolic sobie na takie teksty.

ocenił(a) film na 5
damian_filmweb

No, ten film zdecydowanie nie jest BARDZO DOBRY, jest okej :)

Uważam, ze napisanie, że ten film jest genialny i pełen finezji, nie jest zbyt trafne.

Czy mam dobre pozycje - to już subiektywna ocena każdego.
Na Redzie mój chłopak i jego kumple zasnęli :)

ocenił(a) film na 8
Bris

Red nie ejst arcydzielem. to dobra komedia sensacyjna i nie wiem jak mozna bylo zasnac na tym filmie. rozumiem, ze nie kazdemu sie spodoba, ale bez przesady.

P,S
Na Redzie mój chłopak i jego kumple zasnęli - tego typu teksty pisano do mnie juz wiele razy przez ludzi, ktorzy nie wiedzieli co napisac. nie wiem jak jest w tym przypadku, ale pewnie mija sie to z prawda.

użytkownik usunięty
damian_filmweb

taka argumentacja mnie zastanawia...:)
być może "chłopak i jego kumple" wolą kino pełne treści, mają wstręt do współczesnych komedii sensacyjnych, Willisa lub nie podoba im się kolor czerwony:) szkoda, że nam tego nie wyjaśnią...:)

ocenił(a) film na 5
damian_filmweb

Jak dobra komedia może nie mieć prawie żadnych zabawnych momentów (a te, które były dla mnie śmieszne wynikały z nieudolności twórców)? Jak dobry film może mieć tak idiotyczny i banalny scenariusz?
@zlosnica
Rozumiem, że Ty wolisz kino pełne formy...? Tej Red też nie miał!

Ludzie, jak możecie bronić tego szajsu?

użytkownik usunięty
mmar88

"Na Redzie mój chłopak i jego kumple zasnęli :)" <-- pisałam chyba, że odnoszę się do takiego argumentu (nie do filmu):) też kilka razy podobne widziałam...

ja lubię różne kino... 'Red' był ok wg mnie:)

ocenił(a) film na 5

O gustach się nie dyskutuje, ale patrząc obiektywnie Red był słabiutki. Żaden element sztuki filmowej nie stał na takim poziomie, żeby nazwać ten film dobrym!

użytkownik usunięty
mmar88

To może nie dyskutujmy o gustach:) pozdrawiam:)

mmar88

Twoja ocena nie idzie w parze z Twoją wypowiedzią :) Widać masz inne zdanie na temat szajsu... skoro szajs to u Ciebie ocena 5/10...

Labavi

szajsowi to możesz dać góra 3/10... (wg tej skali z filmwebu) bo 1 - to jest wg FW - nieporozumienie 2- bardzo zły 3 - słaby.. no a 4 to już jest oznaczone jako "ujdzie" więc jakoś pod szajs już raczej nie bardzo..a Ty dałeś 4/10 czyli uznałeś film za średni... a tu nagle piszesz "szajs" hmm czyżby pomyłka czy piszesz by pisać nie pamiętając jaką ocenę wystawiłeś? ;p

ocenił(a) film na 5
Labavi

Przeczytaj pierwszy post w temacie. Nie muszę Ci się tłumaczyć ze swoich wypowiedzi i wystawianych ocen.

damian_filmweb

widziałem REDa przedwczoraj, i mało co nie zasnąłem. Daję 5/10, ze względu na dobrą obsadę, ale film jest po prostu maksymalnie średni. Akcji mało, scenariusz jak w co drugim sensacyjnym, kilka niezłych dowcipów, ale nic oprócz. Żadnego zaskoczenia, nic. I co niby zaskakującego w tym, że Willis swoją wódkę reklamuje przy okazji.

Bris

haha, to mogli tyle nie pić ;p