Red

2010
7,1 128 tys. ocen
7,1 10 1 127675
6,4 33 krytyków
Red
powrót do forum filmu Red

choc lekko sie oglada. troche akcji, momentami dluzyzny, watki komediowe sa ale oczywiscie zesikac se smiechu sie nie da. za to ze taki troche nijak 5 na 10

ocenił(a) film na 7
kdbw

Bruce Willis rozwala dziesiątki kolesi. Hellen Mirren-70letnia babcia biega ze snajperką i karabinem maszynowym. Morgan Freeman udaje afrykańskiego przywódcę, a Malkovich sprawia wrażenie jakby miał nie po kolei pod kopułą. Do tego w całą akcję wmieszany vice-prezydent i służby federalne USA. Czego chcieć więcej? Dobre kino 7/10

ocenił(a) film na 4
mpannek

Zgłaszam brak śmiesznych momentów w filmie. Przynajmniej ja nawet się nie uśmiechnąłem. Jeśli więc odpada w mojej ocenie ten film jako komedia, muszę ocenić go jako film sensacyjny. Jakby nie paru znanych aktorów i ich gra - byłoby 3/10.

ocenił(a) film na 7
jarken

Tutaj nie chodzi o to, aby zalać widza sucharami. Śmieszny jest natomiast sam pomysł na film. Grupa podstarzałych agentów-emerytów, która rozprawia się z całym CIA. Ja tam dostrzegłem dużo sytuacji i dialogów, z gatunku "śmiechowych". Chociażby spotkanie Willisa z Mirren w jej domu, kiedy jeszcze ta niepewna zamiarów Bruce'a chowa pod kwiatami gnata. Albo dialogi typu:
-Hellen: Znałam agenta, był moją prawdziwą miłością.
-inna niewiasta: I dlaczego nie wyszło?
-H: wpakowałam mu trzy kulki w klatkę piersiową.

SPOJLER______________________________________________
A potem jeszcze scena równie śmieszna co wzruszająca: stara miłość Hellen żyje i jest przekonana o jej uczuciach. Jak sam mówi: Wiem, że mnie kocha, przecież gdyby było inaczej celowałaby w łeb. Chlip, chlip
Nadal twierdzę, że "Red" to przyzwoite kino.