Red

2010
7,1 128 tys. ocen
7,1 10 1 127677
6,4 33 krytyków
Red
powrót do forum filmu Red

nie słuchajcie bezguści! Dawno nie oglądałem tak "fajnego" filmu, ciekawe połączenie akcji z komedią:) dałbym 10 ale niestety parę niedociągnięć. Naprawdę polecam, nie sugerujcie się ocenami osób wychowanych na mangach

ocenił(a) film na 8
ruski011

zgadzam się :) świetny film, pełen akcji i humoru, Malkovich genialny jako pomyleniec, i ta jego świnia /o\ :D
czysta rozrywka w świetnej obsadzie

ocenił(a) film na 6
Kasiek_haz

sam jestes bezguscie ruski skoro to jest dla ciebie dobre kino to nie wiem na czym sie wychowales nie ma sie czym podniecac... film co najmniej banalny.. proste schematy strasznie naciagany.. ten film nie jest klapa abysmy sie zrozumieli.. ale tez nie jest genialny.. ale mozna zobaczyc. daje 6 za banalna historie.. i rozczarowanie myslalem ze bedzie lepszy...

ocenił(a) film na 8
boskovic10

patrz, żeby ci żyłka nie pękła :)

ocenił(a) film na 3
boskovic10

bockovic - trzeba bylo dac 4/10 - ja ostatnio zaczalem byc bardziej wymagajacy jesli chodzi o oceny... film kiepski to bede dawal 6, tylko wale 2 albo 3 i tyle.... :-)

ocenił(a) film na 9
boskovic10

Dokładnie to samo można napisać o monthy-pythonie,
albo o wszystkim co nie trafia w gusta danego człowieka.

Dla mnie RED jest kapitalnym pastiszem współczesnych filmów akcji zrobionym przez śmietankę starszego pokolenia amerykańskich aktorów .

--- SPOILER ---
A traktowanie tego filmu na serio po scenie strzału w pocisk rpg i ocenianie go w kategoriach "filmu akcji" świadczy tylko o oceniającym.

roball_2

film całkiem przyjemny, naprawdę można się pośmiać.

ocenił(a) film na 6
boskovic10

Najlepszą, i najbardziej groteskową (przez co najśmieszniejszą) postać gra Helen Mirren. Spokojna starsza pani, która kocha mordować ludzi. Plus świnia Malkovicha zabija wszystko.
A pociski się zderzające chyba "nabijają" się z Wanted ;)
pzdr!

ocenił(a) film na 9
guantanamera

Dokładnie - Helen miażdży swoją postacią.