PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 684224
7,6 75 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Bo moja kuzynka bardzo chciałaby to ze mną zobaczyć ,ale nie wiem czy ten film jest dla niej
odpowiedni. Żeby jej mama się nie czepiała ,że dziewczynka ogląda ze mną takie rzeczy xd

udia

musisz ocenić dojrzałość kuzynki film jest lekko drastyczny ale przeznaczony dla młodzieży i uwidaczniający jeden z największych problemów współczesnego świata

ocenił(a) film na 10
Qba_5

Ja nie radziłabym. Wczoraj go obejrzałam z moim facetem. Mam lat 23, a ten film zrobił mi jazdę w glowie. Czuję lęk teraz gdy mam spać sama dziś. Przyznam, że bardzo wpłynął na moją psychikę. To nie jest kwestia dojrzałości nastolatki, ale jej wrażliwości. Jeżeli jest delikatna i wrażliwa, lepiej niech nie ogląda. Ten film naprawdę wpływa na psychikę.

użytkownik usunięty
udia

przecież ten film właśnie jest dla dzieci i nastolatek

ocenił(a) film na 6
udia

Film dla ludzi bez wyobraźni, jeśli jej nie macie to obejrzyjcie.
Jeśli jednak macie to dajcie sobie spokój.

ocenił(a) film na 8
udia

Nie ma takiej opcji, zbyt drastyczny jak na 13-latke. Zalezy oczywiscie od charakteru tej osoby, ale farfalla88 wszystko dogłębnie wyjaśniła.

ocenił(a) film na 8
udia

Ja mam 13 lat, średnią w szkole 5,33 i obejrzałem. Zgadzam sie, wjeżdża na psychike ;d

ocenił(a) film na 7
cezarykotowiczek

przyznaj się kłamczuszku, że obejrzałeś to tylko dla scenki ASSSS TO ASSSS

ocenił(a) film na 6
PPWojtek

Najlepszy komentarz na całym filmwebie. ;d

użytkownik usunięty
cezarykotowiczek

Ja znam gościa co ma 10 lat i średnią w szjkole 2,2 i potrafił zrozumieć ten film AMBYTNY film

ocenił(a) film na 6

wiesz co oznacza określenie "ambitny"?
Nie?
Bo ten film nie jest ani trochę ambitny, dla ludzi bez wyobraźni.
Ale skoro uważasz że jest on ambitny to bardzo chętnie wysłucham Twojego zdania. Więc dlaczego tak sądzisz?

użytkownik usunięty
falkuu

Ehhh... nie zrozumiałeś sarkazmu. Oczywiście, że ten film nie jest ambitny. Ja sobie tylko jaja robiłem z cezarykotowiczek i z jego debilnego komentarza. Zresztą nie wiem czy zauważyłeś ale specjalnie napisałem ambitny wielkimi literami i to w dodatku z błędem.

to jakie filmy wy uważacie za ambitne i co możecie zarzucić 'requiem'?

ocenił(a) film na 6
selenitas

filmy dla ludzi z wyobraźnią, czyli nie takie w których twórca filmu nie zna słowa "hiperbolizacja" jak to w przypadku tego filmu ma miejsce.

falkuu

czyli tutaj nie ma przypadku hiperbolizacji ze strony twórcy filmu. i co dalej? bo ja chyba nie mam wyobraźni i nie mogę sobie wyobrazić wersji "requiem" zhiperbolizowanej. wg mnie w obecnym obrazie niczego nie brakuje.

ocenił(a) film na 6
selenitas

Cholera... sam się zapętliłem w swojej wypowiedzi ale to już wynikało ze zmęczenia :)
Miałem na myśli to, że problematyka filmu jest przekolorowana, nie wiem jak Wy ale ja nie lubię patrzec na mój telewizor z maksymalnym kontrastem, kolorem i ostrością, bo obraz jest nienaturalny i sztuczny.

ocenił(a) film na 6

zwracam honor, nie zauważyłem :)
Pozdrawiam.

udia

Zgadzam sie w kwestii co do tego, że wpływa na psychike, ale ja mam 13 lat i sądze że w tym wieku można to spokojnie obejrzeć, jestem wrażliwa, a mimo to film bardzo mi się podobał.

ocenił(a) film na 7
udia

Odpuść:P ten film tobie zryje banie a co dopiero 13 - nastolatce. Powiem szczerze że sam siedziałem na tym filmie w napięciu przez większość czasu. Film drastycznie okazujący rzeczywistość z którą zmagają się narkomani, ale wiem napewno że więcej tego filmu oglądać nie będę