PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 684237
7,6 75 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Powiem tak zdecydowałem że obejże...obejżałem i bardziej mnie to zmotywowało bo nigdy w życiu nie tknąć narkotyków....od 45 MIN GADANIA PEDAGOGA W SZKOLE!!!!!
Bardzo Dobry Film.....

ocenił(a) film na 9
ODST Wolf

W szkole powinni koncentrować się na ortografii.

ocenił(a) film na 9
sabaidee

to też. ;)

sabaidee

Chciałeś błysnąć? Tak....powiem ci to wprost, udało ci sie...ale tak samo jak szybko błysnąłeś tak samo szybko zgasłeś.

ODST Wolf

nie puszczą bo trzeba wykupić licencje ;)

ocenił(a) film na 9
herbi91

mam nadzieję, że to cynizm. ;)

ODST Wolf

też uważam, że gdyby puścili ten film w szkołach to do zdecydowanej większości trafiłoby to znacznie efektowniej niż gadanie na temat tego jakie narkotyki są złe i nie dobre. W tym filmie ukazane są różne aspekty tego co może stac się z człowiekiem zażywającym narkotyki. Myślę, że film warty wykupienia licencji, bo trafia głęboko.

ocenił(a) film na 9
ODST Wolf

zgadzam się, ODSTWolf. film powinni puszczać w szkołach. no, może nie w gimnazjum (choć, jak się domyślam,to pewnie od takich dzieciaków wszystko sie zaczyna), ale w liceach czy technikach - koniecznie. nie widziałam ani nie słyszałam nic bardziej anty-narkotykowego niż ten film.

ocenił(a) film na 10
Needle_3

Tak na marginesie w formie ciekawostki powiem, że była zorganizowana pewna akcja antynarkotykowa w większości polskich szkół (gimnazjum), gdzie były spotkania z osobami, którzy skończyli z narkotykami i opowiadali o swoich przeżyciach. Na końcu emitowany był właśnie ten film. Szczególnie obserwowałem wtedy uczniów, na początku roześmiani, gadatliwi i wielce szczęśliwi jak zawsze, po filmie wydawali się być przerażeni.

ODST Wolf

A u mnie w liceum dwa lata temu puścili ten film w szkole w auli gdzie znajdowało się ok 100 osób i wszyscy byli pod ogromnym wrażeniem.Podczas filmu była przerwa na którą można było wyjść ale wyszło zaledwie kilka osób.Reszta wolała obejrzeć film, który daje na prawdę do myślenia...

ocenił(a) film na 9
Basienka20073

Świetny jest ten film..na mnie zrobił on ogromne wrażenie..szkoda tylko,że nie wszyscy go rozumieją...