PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685439
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Nie czaje

ocenił(a) film na 5

Nie czaje tego filmu, nudny dla mnie. Spróbuję za parę lat :)

ocenił(a) film na 9
Wojnarukf

po tym filmie mogą zbrzydnąć wszelkie dragi.

ocenił(a) film na 6
Wojnarukf

Ja rozumiem fabułę i sposób w jaki podszedł do tego reżyser. Nie zmienia to jednak faktu, że ja nie przepadam za tak mozolnym rozwojem akcji....Fakt- końcówka poraża, muzyka obłędna, Jennifer Connelly i Jared Leto zrobili swoje. Mimo to całość niewyobrażalnie nuuudna jak dla mnie. W 15 minucie miałam wrażenie, że oglądam to już z godzinę- istna męczarnia.
Ja również spróbuje za pare lat- może wówczas ogarnę fenomen tego filmu.
4/10

kaskakaska

Wasz problem polega na tym, że spodziewacie się "fenomenalnego" filmu. Włazicie na filmweb, patrzycie "O! Ma wysoką ocenę, będzie zajebisty!" a potem oglądacie z pieluchą na dupie bo spodziewacie się, że posracie się z wrażenia. I co? Okazuje się, że był słaby, a pielucha czysta.

Przereklamowanie najbardziej przeszkadza w odbiorze filmu!!

Nie patrzcie na oceny wystawione przez dzieci i pseudoznawców, bo w większości gówno się na tym znają. Oglądajcie nie oczekując niczego przełomowego, a wtedy obiektywniej będziecie mogli ocenić film i seans będzie przyjemniejszy, aj słer :)

ocenił(a) film na 5
dran

Może i masz rację. Skoro jest to klasyk filmu to pomyślałem, że będzie fajny. A ja nie widziałem w nim nic ciekawego, więc jak mówiłem - spróbuję za parę lat.

ocenił(a) film na 5
Wojnarukf

Można się zastanawiać czy rzeczywiście to tak świetny film. Na pewno ma szokować i jak najbardziej zniechęcać do narkotyków pokazując co może stać się z ludźmi zwłaszcza słabymi psychicznie pod wpływem uzależnienia. Miejscami byłem zachwycony by za chwilę umierać z nudów. Dziwny film, dla dziwnych ludzi. Nie sądzę bym do niego wrócił bo swoje o narkotykach wiem, a tutaj mimo wszystko chyba nie ma co na siłę doszukiwać się wielkiej filozofii bo to dość prosty film. Ode mnie 6/10 chociaż tak naprawdę to nie wiem na ile go ocenić. Każda ocena od 1 do 10 by pasowała...