PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 684 tys. ocen
7,8 10 1 684224
7,6 75 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Nie mogę przestać myśleć o tym filmie. Zrobi mi z mózgu miazge, szczerze mówiąc prawdopodobnie mnie nudził, ale przez to wrażenie, jakie na mnie wywarł nie jestem w stanie wydusić z siebie czegokolwiek. Mam 14 lat i nigdy, ale to przenigdy nie sięgne po to świństwo. Niby taka błachostka, " a tam raz, nie szkodzi sprobować". Każdy tak mówił, ale chyba nikt na tym nie skończył...

Szokujący, wstrząsający, zagmatwany, przerażąjący ale za razem wspaniały, cudowny, zachwycający. Być może nie natknęłabym się na niego w tym wieku, ale przciągnęły mnie komentarze na temat gry aktorskiej Jareda Leto (którego osobiści bardzo lubię) w tym filmie... Nie zawiodłam się, wręcz przeciwnie...! Jestem zachwycona wyborem tego filmu pomimo tych nieprzespanych nocy i rozmyślania o tej produkcji...

Ciężko by mi było jakkolwiek ocenić ten film w skali od 1-10, ponieważ mam taki mętlik w głowie i ciężko by mi było cokolwiek mówić o tym filmie... Jedyne co mogę zawrzeć to, to że film szokuje i przekonuje... A jakie są Wasze odczucia?